Detaylar Belli Oldu: Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Açığa Alındı (Açığa Alınanların Listesi Açıklandı mı?)

Son dakika haberi: Önceki gün soruşturma haberleri art arda geldi ve 43 kaymakam ile vali yardımcısı hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi. 43 personel açığa alındı.

Detaylar Belli Oldu: Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Açığa Alındı (Açığa Alınanların Listesi Açıklandı mı?)

Son dakika : 43 kaymakam ve vali yardımcısı görevden alındı.

Önceki gün İçişleri Bakanlığı bir karar aldı. Alınan karar kapsamında 43 kaymakam ve vali yardımcısının FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı öğrenildi. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun bugün kaleme aldığı yazısında, terör örgütü FETÖ 'nün "mülki idare mahrem imamları"na yönelik İçişleri Bakanlığı tarafındna devam ettirilen soruşturma kapsamında bazı  vali, vali yardımcıları ve kaymakamların daha önce görevden alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın devam ettiğini aktardı. 

Bu soruşturmalar derinleştirildi ve Mit ile EGM 'nin devam ettirdiği çalışmalar, itirafçıların verdiği beyanlar, mahrem imamların verdiği bilgilerle yeni isimler tespit edildi. Tespit edilen isimlerden birço-ğunun hala görevde olan personeller olduğu öğrenildi. 

Yeni isimlerin tespit edilmesi ve incelemenin derinleştirilmesi sornası İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve Bakanlık , çoğu Doğu ile Güneydoğu illerinde olan , aktif görevde olan FETÖ bağlantılı 43 kaymakam ile vali yardımcısını görevden aldı. 

LİSTEDE 120 KİŞİ DAHA VAR

Devam eden soruşturma kapsamında yeni isimlerin de tespit edildiği ve mülki idare amiri görevinde olan 120 ismin daha listede olduğu öğrenildi.

470 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana 1875 mülki idare amirinden 563 'üne soruşturma açıldı. Açılan soruşturma kapsamında 470 personel ihraç edildi. 92 amir ise görevinden uzaklaştırıldı. 

İçişleri Bakanlığı bünyesinde devam eden soruşturmada, FETÖ ile mücadele kapsamında toplam 39 bin 850 kişi ihraç edilirken, 5 bin 642 kişi ise açığa alındı.

Açığa alınan kaymakam ile vali yardımcılarının isimleri açıklanmadı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA