Depremzedelere Bayram Öncesi Kira Yardımı Müjdesi: Destekler Anında Hesaplara Yatırılacak!

Malatya'da geçici konteyner kent ve çarşıları ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremzedelere bayram öncesi kira yardımının yapılacağını duyurdu. Desteklerin hızla hesaplara yatırılacağı müjdesi, afetzedelere umut ve güven veriyor. Malatya'da devam eden iyileştirme çalışmalarıyla konteyner sayısının artması beklenirken, İçişleri Bakanlığı'nın etkili adımları takdir topluyor. Depremzedelerin yeni bir başlangıç yapması için sürekli destek sağlanmaya devam ediyor.

Depremzedelere Bayram Öncesi Kira Yardımı Müjdesi: Destekler Anında Hesaplara Yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da bulunan geçici konteyner kent ve çarşıları ziyaret etti. Ayrıca, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na da katıldı. Depremlerin ardından devam eden çalışmalara ilişkin brifing alan Yerlikaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, depremlerden etkilenen illerin afet öncesinden daha iyi hale getirilmesi için çabaladıklarını söyledi.

depremm.jpg

Depremler Sonrası Yardımlar Hakkında Bilgilendirme

Yerlikaya, depremzede ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara ise 3 bin lira kira yardımı yapıldığını hatırlatarak, "İlk 2 ayın ödemelerini tamamladık. Türkiye genelinde 330 bin, Malatya'da ise 45 bin 700 hane kira yardımı alıyor. Üçüncü taksitlerini bayramdan önce tamamlayacağız." dedi.

para-15.webp

Konteyner Yerleştirme Çalışmaları

Malatya'da çadırlarda yaşayan az sayıda depremzedenin iki ay içinde konteynerlere yerleştirilmesi planlanmaktadır. Yerlikaya, il genelinde 20 binden fazla hanenin hala konteynerlerde kaldığını belirtti. Konteyner sayısının ağustos sonuna kadar 37 bine ulaşacağını ifade eden Yerlikaya, "Hava sıcaklığından dolayı Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da başlattığımız konteynerlere klima takma çalışmalarını Malatya'da da hızla gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

deprem.jpg

Afet Konutları ve İş Yerleri

Yerlikaya, merkezde 66 bin 69 çok katlı afet konutu ile kırsalda 25 bin 595 köy evi olmak üzere toplamda 91 bin 664 afet konutunun planlandığını aktardı. İhalesi yapılan konut sayısının 21 bin 304 olduğunu belirten Yerlikaya, Malatya'da planlaması yapılan 3 bin 803 geçici iş yerinden ise 3 bin 226'sının tamamlandığını bildirdi.