Cumhurbaşkanı'ndan Flaş 'Bedelli ve Profesyonel Askerlik' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik ve profesyonel orduya geçiş süreciyle ilgili önemli açıklamalar. Bedelli askerlik 21 gün temel eğitim kalkacak mı, bedelli askerlikle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ne söyledi?

Cumhurbaşkanı'ndan Flaş 'Bedelli ve Profesyonel Askerlik' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da komando bröve takma töreninde 'Bedelli Askerlik' ve 'Profesyonel Askerliğe Geçiş' süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşmasından Satır Başları:

Ecdadımızın mirasına sahip çıkarak kutlu Türk bayrağının dalgalandığı her yeri zulümden, kederden, acıdan , korkudan uzak bir yurt haline getirene kadar durmayacağız. Bu konuda en büyük güvencemiz askerlerimizin cesareti ve kahramanlığıdır. Nüfus kağıtlarındaki isimleriniz farklı olabilir ama milletimizin gönlünde sizler mehmetçiksiniz. Bu ordunun en yüksek rütbeli subayından, rütbesiz erine kadar tamamının adı Mehmetçik'tir. Yani küçük Muhammed. Mehmetçik demek vatan demek, bayrak , ezan, şanlı mazimiz ve aydınlık geleceğimiz demektir. Sizlerin işte bu şuurla görev yapacağınıza inanıyorum. Sevgili mehmetçikler, değerli anneler, babalar ... 

HER GÖREV KUTSALDIR, AMA...

Elbette her görev önemli, kutsaldır. Milletimizin tamamının nezlinde , askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin ayrı yeri vardır. Kendi canını ülkesinin ve milletinin üzerinde tutan bu mesleklere tabi olmak her babayiğidin harcı değildir. Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu görevi geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. 

ASKERLİĞİNİ YAPMAYANLAR ADAM YERİNE KONMAZ, TOPLUMDAN DIŞLANIRDI

Nüfusumuzun arttığı buna karşın ordumuzun nüfusunun sabit kaldığı hatta azaldığı böyle dönemlerde elbette yığılmaları önlemeye ihtiyaç vardır. Milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini canlı tutmak önemlidir. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yerine askerliğini yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırdı. Savaş dönemlerde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Tabi günümüzde askerlik mesleği daha karmaşık bir uzmanlık alanı, tecrübenin önemli haline geldiği bir uğraş haline geldi. 

TSK Hızla Profesyonel Yapıya Geçiyor

Bir - bir buçuk aylık eğitimle bu uzmanlığı edinmek pek mümkün değildir. Kabiliyetli gençlerimiz hızla bu seviyeye gelseler bile bir süre sonra terhis oldukları için operasyonlarda sıkıntı çekiliyordu. Bunun için TSK'yı hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Jandarma ayrıldıktan sonra yüzde 40 yükümlü, yüzde 60 kadrolu hale dönüştü. Hedefimiz kahraman ordumuzu her alanda profesyonel bir yapıya ulaştırmaktır. Bugün burada brövelerini takan 4 binin üzerinde uzman erbaşımızla profesyonelleşme adına temel bir adım daha atıyoruz. Ordumuzun tamamının profesyonel olması halinde dahi , temel askerlik eğitimini önemli görüyorum. İleride bu hususlarda gereken kararlar verilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA