Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Memurların Maaşlarını İyileştireceğiz! Fuat Oktay'da Memura Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'tan memura zam açıklaması geldi. Dün analizini yaptığımız memur zammı haberinin üzerine bu açıklama analizimizi doğruluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Memurların Maaşlarını İyileştireceğiz! Fuat Oktay'da Memura Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay memurların maaşlarına zam yapılacağını söyledi. Çok fazla detay vermeyen Fuat Oktay'a yakın bir isme ulaştık. Memura yapılacak zam oranını sorduk.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, memurların çalışma koşullarında ve maaş zamlarında iyileştirme yapılacağını duyurdu. Oktay, Memur-Sen Ankara İl Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, son olarak geçici personelin statüsünü sözleşmeliye çevirerek sendika üyeliği sağladıklarını belirtti.

Ayrıca 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadrolu kadrolara geçişini sağlayarak istihdam sorununu çözdüklerini açıkladı. Oktay, hükümetin memurların refahını artırmaya devam edeceklerine de değinerek, işe alım sürecini daha şeffaf hale getireceklerini ve mülakatları süreçten kaldıracaklarını belirtti.

Fuat Oktay'a yakın bir isme göre memurlara yüzde 20 ek zam yapılacak

Kamubulteni olarak memurlara yüzde 20 ek zam yapılacağını öğrendik. Tabi bu bizim ulaştığımızın ismin iddiası. Ancak hafife alınacak bir iddia değil. Memura zam yapılacağı nerdeyse kesinleşti. Oran merak konusu. Bu oranı da kamubulteni olarak yüzde 20 olarak öğrendik.