Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bekçilik Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında bekçilere ve kolluk kuvvetlerine verilecek eğitimlere değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bekçilik Açıklaması

İnsan Hakları Eylem Planında Bekçiliğe yer verildi.

İnsan Hakları Eylem Planı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklamada bekçilik ile ilgili detaya yer verildi. 

Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya baktığımızda bekçilere bundan sonra zor ve silah kullanımı ile kötü muamele teşkil edecek konularda eğitim verileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada , "İnsan onur ve haysiyetini korumak, devletin en önemli varlık sebebidir. Bunun için, 'işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans' anlayışını istisnasız bir şekilde hayata geçirdik. Geçmişte hep tartışılan sistematik işkence ya da kötü muamele iddiaları, artık geride kalmıştır. İşkenceyi, en ağır yaptırımlarla soruşturan Türkiye, bu konuda zaman aşımını kaldıran dünyadaki ender ülkelerden biridir. Bu alandaki kazanımlarımızı korumak için, kolluk görevlileri ile çarşı ve mahalle bekçilerine zor ve silah kullanımı ile kötü muamele teşkil edebilecek hususlar hakkında düzenli olarak eğitim veriyoruz. İşkence iddialarıyla ilgili disiplin soruşturmalarında da zaman aşımını kaldırıyoruz. Hastanelerde adli muayeneye özgü birimleri ve fiziki mekanları yaygınlaştırıyoruz. Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle bir hak ihlaline sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında rücu ve disiplin işlemlerinin etkinliğini artırıyoruz. Soruşturmaların etkili bir şekilde yürütülmesini temin etmek amacıyla, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısına, yargılama sonucunun bildirilmesini sağlıyoruz. Yine bu kapsamda, olay yeri inceleme, adli arama ve fiziki el koyma işlemlerinin dijital olarak kayıt altına alınması zorunluluğunu getiriyoruz." dedi.

Açıklamaya bakacak olursak bekçilere bundan sonra yeni eğitim verilecek. 

YENİ BEKÇİ ALIMI

Yenei dönem bekçi alımı için henüz net bir bilgi yok. İstanbul'a yapılan 400 bekçi alımı için süreç hala devam ediyor. Bu alımın yıl ortasında sona ermesi bekleniyor. Haziran gibi sona ermesi beklenen o alımın ardından yeni bekçi alımı için planlama yapılacak. 

Bekçilik bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN: 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN