Cumhurbaşkanı Açıkladı: MSB ve Jandarma Subay-Astsubay-Uzman Erbaş Alımında Süreç Tarihi Açıklandı 2020

Son dakika haberi: MSB ve jandarma uzman erbaş, astsubay ve subay alımında süreçler başlıyor. Çalışmalar başladı ve kritik tarih Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. İşte o tarih.

Cumhurbaşkanı Açıkladı: MSB ve Jandarma Subay-Astsubay-Uzman Erbaş Alımında Süreç Tarihi Açıklandı 2020

MSB ve Jandarma astsubay, subay uzman erbaş alımında süreç başlıyor.

Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan son dakika bilgisi alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama sonrası çalışmaların başladığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'IN AÇIKLAMASI

Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak." ifadelerini kullandı.

MSB 'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

MSB subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli er alımında süreçler devam ettirilecek. Eğitim süreci gelenler eğitime çağtılacak.  Yedek aday duyuruları yayımlanacak.

Uzman erbaş alımları ise 2022 yılına kadar durduruldu. Personel temin sürecinde sadece kazanan uzman erbaşlar eğitime çağrılacak. Yeni alım olmayacak.

JANDARMA 'DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin faaliyetleri için 1 Haziran tarihi bekleniyor. 1 Haziran tarihinden sonra uzman erbaş atama ve eğitime katılış duyuruları yayımlanacak. Jandarma uzman erbaş alımı ve 4. grup süreci ise 1 Haziran'dan sonra başlayacak çalışmalara göre belirlenecek. 

Not: Jandarma MSB bünyesinde olmadığı için uzman erbaş alımları devam edecek. Jandarma İçişleri Bakanlığı bünyesinde.

İlanlar art arda yayımlanıyor. Bilgi alış verişi ve takip için in  TIKLAYIN

DUYURULAR , UZMAN ERBAŞ ALIMI, SUBAY ASTSUBAY ALIMI İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN