CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'dan 'EYT' Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, TBMM Genel Kurulu'nda emeklilikte yaşa takılanlar meselesini gündeme getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'dan 'EYT' Çağrısı

EYT'lilerin sorunlarının TBMM'de uzun süredir gündeme getirilmesine rağmen iktidar partisinin herhangi bir adım atmamasını eleştiren Bursa Milletvekili, Emeklilikte Yaşa Takılanların kazanılmış haklarının ellerinden alındığını, emekli olamadıkları gibi başta sağlık olmak üzere hiçbir haktan faydalanamadıklarını söyledi.

AK Parti İktidarının EYT'lilerin haykırışlarına kulak tıkadığını söyleyen CHP'li Özkan, "Yıllardır emeklilikte yaşa takılanların sorunları gündeme gelmesine rağmen, iktidar tarafından hiçbir adım atılmamıştır. EYT'lilerin kazanılmış hakları ellerinden alınmıştır; emekli olamadıkları gibi, başta sağlık olmak üzere, hiçbir haktan yararlanamamaktadırlar. AK PARTİ iktidarı bugüne kadar EYT'lilerin haykırışına kulak tıkadı. AK PARTİ'nin gündeminde EYT yok, Kanal İstanbul var. Başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere, emeklilik yaşını beklerken çalışamayanlar sağlık hizmetinden faydalanabilmek için her ay genel sağlık sigortası primi ödemek zorundalar. Bu da EYT'lilerin mağduriyetini daha da artırmaktadır. EYT'lilerin tüm hakları verilmelidir." ifadelerini kullandı.