Bu Bölüm Mezunlarına Müjde: Kaymakamlığa Başvuru Yapabilecekler

Mahkemeden on binlerce kişiyi sevindiren önemli karar çıktı. Ankara İdare Mahkemesi, YÖK 'ün aldığı kararı iptal etti ve ekonometri bölümü mezunlarının kaymakamlığa başvurusunun önünü yeniden açtı.

Bu Bölüm Mezunlarına Müjde: Kaymakamlığa Başvuru Yapabilecekler

YÖK' ten son dakika karar: Bir bölüme daha kaymakamlığa başvuru yolu açıldı.

Yükseköğretim Kurulı Başkanlığı geçtiğimiz sene bir karar aldı ve Ekonometri bölümünden mezun olan adayların , yüzde 80 şartını taşımadığını belittti ve bu bölüm mezunlarının kaymakam adaylığı sınavına başvuru yapamayacağına hükmetti. 

Eonometri mezunları tarafından tepki ile karşılanan karar sonrası yeni bir gelişme yaşandı. 

MAHKEME YOLUNA GİDİLDİ

Ekonometri mezunlarını üzen kararın ardında konu mahkemeye taşındı. Mahkeme ise flaş bir karara imza attı.

YÖK 'ün kararının iptal edilmesi için Ankara İdare Mahkemesine yapılan iptal başvurusu karara bağlandı. Mahkeme yapılan itirazı değerlendirdi ve Yükseköğretim Kurulu ''nn bilimsel çalışmalara dayanarak ekonometni bölümünden mezun olanların yüzde 80 şartını taşıyıp taşımadığını sordu. 

YÖK YANIT VERMEDİ

YÖK, mahkemeden gelen bu talebe cevap vermedi. Mahkemenin talep ettiği bilgiler YÖK tarafındna karşılanmayınca mahkeme , önemli bir karara imza attı. 

Ankara İdare Mahkemesi , ekonometri mezunlarının kaymakam adaylığı sınavına başvurusunu engelleyen düzenlemeyi iptal etti. Bundan sonra yapılacak alımlara ekonometri mezunları da başvuru yapabilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA