Binlerce Memura ve O Mezunlara Cumhurbaşkanlığından İyi Haber

Binlerce kamu personeline ve bazı bölüm mezunlarına Cumhurbaşkanlığı 'ndan iyi haber geldi. Bazı memur kadrolarının naklen atama kapsamı genişletilirken , bazı mezunlara da yeni iş yolu açıldı.

Binlerce Memura ve O Mezunlara Cumhurbaşkanlığından İyi Haber

Binlerce kamu personeline iyi haber geldi.

Hükümet, kamu personellerini ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi TBMM 'ye sundu. Söz konusu teklifte kariyer uzmanı, denetmen, müfettişlerin kurumlar arasında naklen atanmasının yolu açılıyor. Bu kamu personellerine iyi bir kariyer imkanı sunulurken , yeni sistemde öğretmehnlerin kariyer meseleklere atanmasının da yolu açılırken mühendisler ile sosyoloji ve psikoloji mezunlarının da artık kaymakam olabileceği bildirildi. 

Söz konusu teklifle Avrupa Birliği İşleri uzmanlarına Dışişleri Bakanlığı için geçiş hakkı tanınıyor. Avrupa Birliği İşleri uzman ve uzman yardımcısı olarak görev yapmakta olan nitelikli ve yetişmiş personele bir kereye mahsus olmak üzere sınavla Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu veya konsolosluk ve ihtisas memurluğuna geçiş hakkı sağlanıyor.

Geçiş yapmak isteyenler kamu personellerin tek bir sınav için yazılı olarak talepte bulunabilme fırsatı var. 9 yıl ve daha fazla kıdemi bulunanlar meslek memurları ya da konsolosluk ve ihtisas memurları için düzenlenecek ilk başkatiplik sınavına girecek.

KARARNAME İLE DÜZENLEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde  bulunan başkanlıklarda da uzman yardımcıları, denetçi, kontrolörler görev yapıyordu.  Bu kadrolara atanacak personelin seçileceği kadro ve pozisyonlar hizmet süresi, sınav, yabancı dil gibi ilave şartlar da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenecek. Kariyer personelinin naklen atanması bir yıl içinde gerçekleştirilecek.

KAYMAKAM OLABİLECEKLER

Yeni personel sistemine geçilmesi ile birlikte  ekonomiden savunmaya, eğitimden diplomasiye kadar birçok alanda hem yeni iş hem de yükselme imkanı getirildi. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 8 başkanlıkta uzman kadrolara atanma hakkı verilen kariyer meslek mensupları atanabiliyor. Sosyoloji, psikoloji, mühendislikte lisansüstü eğitim yapanlar kaymakam olabiliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA