Bekçilik Başvurusunda Askerlik Şartı Netleşti 2020

Polis Akademisi, İstanbul 'da çalıştırmak üzere 400 bekçi alımı yapacağını duyurdu. En az lise mezunları arasından yapılacak bekçi alımının kılavuzuna baktığımızda askerlik şartının netleştiği görüldü.

Bekçilik Başvurusunda Askerlik Şartı Netleşti 2020

Bekçilikte askerlik şartı netleşti.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Az önce yayımlanan duyuruda 2020/1 bekçi alımı başvuru şartlarına yer verildi. Yayımlanan duyuruya baktığımızda bekçilikte başvuru bilgilerinin netleştiği, bekçi olmak isteyen adaylarda aranan şartların netleştiği görüldü. 

ASKERLİK DÜZENLEMESİ YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl bekçi alımında yönetmelik değişmiş ve istenen evraklar kısmında askerlik değişikliği yapılmıştı. Bu durum birçok kişi ve sayfa tarafındna askerlik şartı kalktı gibi algılanmıştı. Ancak geçen sene yapılan düzenlemede, bekçilik şartlarında değil, başvuru sırasında istenen evraklarda askerlik belgesinde değişiklik yapılmıştı. Bekçilikte askerlik şartının kaldırılması için başvuru koşulları başlığı altındaki F maddesinin değişmesi gerekiyordu. Bu F maddesinde "Askerlik ödevini bitirmiş olmak" deniliyor ve bu şart değişmedi. 

ASKERLİK ŞARTI VAR

Polis Akademisi tarafından yayımlanan bekçilik başvuru şartları duyurusuna ve başvuru kılavuzuna baktığımızda , bekçi olmak isteyen adayların askerliğini yapmış olması şartının arandığı görüldü. İşte kılavuzdaki o kısım:

Özetleyecek olursak, bundan sonra yapılacak bekçi alımında da askerlik şartı olacak. Peki sizce askerlik şartı kaldırılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda. Anket için   TIKLAYIN

DİĞER İLLERE DE BEKÇİ ALIMI YAPILACAK. İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

400 bekçi alımı şartları ve kılavuzu için TIKLAYIN