Banka Çalışma Saatleri Değişiyor-İşte Yeni Mesai Saatleri 2020

Son dakika haberi: Bankaların mesai saatleri hakkında bir son dakika açıklaması geldi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan son dakika açıklaması haberimizin devamında.

Banka Çalışma Saatleri Değişiyor-İşte Yeni Mesai Saatleri 2020

Son dakika : Banka mesai saatleri değişiyor.

Türkiye Bankalar Birliği bir tavsiye kararı aldı. Alınan kararda bankaların 12.00 ile 17.00 arasında açılması gerektiği bildirildi. Alınan tavsiye kararı:

Toplum sağlığının korunması amacıyla bankacılık hizmetlerinde geçici önlemler:

Toplum sağlığının korunması için Hükümetin, TC Sağlık Bakanlığı’nın ve Dünya Sağlık Örgütü’nün talimatları ve açıklamaları çerçevesinde, müşterilerin bankacılık işlemlerini sağlıklı olarak ve aksamadan sürdürebilmelerini teminen  gerekli önlemler uygulanmaktadır.

Bu çerçevede, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından, takdiri üyelere ait olmak üzere, tavsiye niteliğindeki aşağıdaki kararlar alınmıştır:

Müşterilere doğrudan hizmet veren şubeler ve hizmet birimlerinin çalışma saatleri ile müşteri kabul saatleri 12:00-17:00 olarak belirlenmiştir.
İsteyen bankalar, çalışma ve müşteri kabul saatlerini esnek olarak belirleyebilecektir,
bankalar, şubelerin ve hizmet birimlerinin çalışma ve müşteri kabul saatleri hakkında müşterini bilgilendireceklerdir,
şube ve hizmet birimlerinde yakın temasın ve kalabalık ortamın oluşmasının önlenmesine yönelik gerekli tebdirler alınabilecektir,
yüksek rikli ve  kalabalık alanlardaki şubeler hizmet dışı tutulabilecektir,
bankacılık hizmetlerinin dijital ortamlardan yapılması hususunda alternatif hizmet kanallarından kesintisiz hizmet verilmeye devam edilecektir.
Müşterilerimizin bankaların  açıklamalarını takip etmeleri, işlemlerinde dijital kanalları kullanmaları salgınla mücadeleye çok önemli destek olacaktır. 

Kamuoyunun, toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından zorunlu görülen bu önlemleri ve uygulamaları anlayışla karşılayacağına, bu sayede salgının yayılmasının önlenmesine birlikte katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

TAVSİYE KARARI ALINDI

Alınan bu karar tavsiye niteliğinde. Bankalara yollanan bu yazı sonrası mesai saatleri değerlendirilecek ve isteyen bankalar bu mesai saatlerine geçebilecek. 

Peki sizce 12-17 arası bankalar açık olmalı mı yoksa tamamen mi kapanmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.