Bakan Tekin'den Özel Okullara Net Mesaj: Ek Ücret Alan Okullara Ani Baskın Yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ücretsiz ders kitapları için velilerden ek ücret talep eden özel okullara yönelik ani denetimlerin başladığını duyurdu. Bakan Tekin ayrıca, özel rehabilitasyon merkezlerindeki suistimalleri önleyecek yeni yazılım sistemini de açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların velilerden talep ettiği fahiş ücretlere ve ek maliyetlere karşı sert bir tavır sergiledi. Bakan Tekin, özellikle Bakanlık tarafından ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları için ek ücret isteyen kurumlara yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığını ve ani baskınlar yapıldığını belirtti.
Bakan Tekin, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bu konuda özel bir çalışma yürüttüğünü vurgulayarak, "Bakanlığın verdiği ücretsiz ders kitaplarının özel okullarda okutulması ve velilere ek mali yük getirilmemesi konusunda Teftiş Kurulu Başkanlığımız ani denetimler yapıyor. Bakanlık kitapları sağlıyorken vatandaşın çocuğundan ek ücret alınmasına asla izin vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, velilere ek külfet oluşturan uygulamalara göz yumulmayacağının altını çizdi.
REHABİLİTASYON MERKEZLERİNE YAZILIMLI ÖNLEM
Bakan Tekin, eğitim sistemindeki bir diğer önemli konuya da değinerek, özel rehabilitasyon merkezlerinde yaşanan suistimallerin önüne geçmek için geliştirilen yeni teknolojik çözümü kamuoyuyla paylaştı.
Bu merkezlerdeki usulsüzlükleri engellemek amacıyla özel bir yazılım geliştirildiğini açıklayan Bakan Tekin, sistemin ihtiyaç duyduğu donanım için kamu şirketi Türk Telekom ile iş birliği yapıldığını söyledi. Geliştirilen bu sistemle, hizmetin gerçekten verildiğinin anlık olarak takip edilmesi hedefleniyor.
Sistemin donanım maliyetinin yüksek bulunduğuna yönelik eleştirilere de yanıt veren Bakan Tekin, "Başka firmaların cihazlarında sistemin çalışıp çalışmayacağını garanti edemeyiz. Bu cihaz bir defaya mahsus alınacak ve sorun kökten çözülecek," diyerek uygulamanın gerekliliğini savundu.