Bakan Soylu'dan Ek Göstergede Son Durum Açıklaması (Lise mezunu memurlar 3600 Zammı Alacak mı?)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkında açıklama. Bakan Soylu lise mezunlarının ek göstergeden faydalanamayacağı konusuna açıklık getirdi.

Bakan Soylu'dan Ek Göstergede Son Durum Açıklaması (Lise mezunu memurlar 3600 Zammı Alacak mı?)

Süleyman Soylu 'dan ek gösterge açıklaması.

TGRT Haber 'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SORU

Bakan Soylu 'ya "3600 ek göstergede son durum nedir, emekli polislerde sadece lisans mezunlarına verileceği belirtiliyor. Bu konuda nasıl bir çalışma var" sorusu yönlendirildi.

BAKAN SOYLU 'NUN CEVABI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu şekilde cevap verdi:

"Polis, öğretmen, hemşire ve imamlara 3600 ek gösterge verilecek. İmamlarda da polislerde de lise mezunları var. Kanunda şu var dersen olmaz. Kanunda 3600 ek göstergenin poliste olmaması gerektiği de yazıyor. Sayım Cumhurbaşkanımızın bu konuda net sözü var. Sayım Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri öncesinde beyannamesinde bunu ortaya koydu. Bunun üzerinde biz de çalıştık ve değerlendirmelerde bulunduk. 

Değerlendirme de şu; bir polis memuru , emekli olmaya 5-10 yıl kala 5500 6000 TL civarında maaş almaktadır. Emekli olduğunda da bu miktar yarı yarıya düşmektedir. Öğretmenlerde de imamlarda da bu yaşanmaktadır. Aradaki fark yaşam standartlarını ciddi şekilde etkiliyor. Biz bu değerlendirmeyi yaptık ve bu nedenle 3600 'e çıkaracağız.

Ve bu gerçekleşecek. Bugün gerçekleşmemesindeki temel sebeb gündemimizin seçim olması. Seçimden sonra bir seçim daha. "

EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTEN.COM | ANKARA