Bakan Işıkhan 2024 Asgari Ücret Zammını Bugün Duyurdu! 2024 Zammı Beklentileri Aşıyor!

2024 yılında asgari ücret yüzde 34 oranında arttı. Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre, yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Bu zamla birlikte 86 kalemde iyileşme sağlandı. Ekonomik tablo olumlu yönde ilerliyor ve refah payı da düşünüldü. İşsizlik oranının azalması ve turizme yönelik artışlar, ekonomik iyileşmeyi destekliyor. 2024 asgari ücreti ise ilerleyen aylarda belirlenecek.

Bakan Işıkhan 2024 Asgari Ücret Zammını Bugün Duyurdu! 2024 Zammı Beklentileri Aşıyor!

Bakan Işıkhan, bugün yaptığı açıklamada, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olacak zamlı asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Bakan Işık, daha sonra yaptığı açıklamada asgari ücretin, aslında 86 kalemi birden etkilediğini ve 2024 yılı asgari ücret için önemli bir açıklama yaptığını ifade etti.

para9.jpg

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 34 ORANINDA ZAM

Yapılan güncellemeyle asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapıldı. Buna göre, 1 Temmuz itibarıyla asgari ücret brüt olarak 13 bin 414 lira 50 kuruş, net olarak ise 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak belirlendi. Bakan Işıkhan, açıklamasında asgari ücrete yapılan zamla birlikte 86 farklı kalemde iyileşmenin sağlandığını ifade etti.

para14.jpg

"EKONOMİK TABLO SON DERECE OLUMSUZ"

Işıkhan, asgari ücret artışının refah payına da dikkat çekerek şunları söyledi: "Biliyorsunuz enflasyon son derece önemli. Yaz aylarında enflasyonun kontrol altına alınması sürecini başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum. İşsizlik oranı azalacak, turizme yönelik önemli bir iş gücü artışı sağlanacak ve mevsimlik işçilikte de artışlar yaşanacak. Bu nedenle ekonomik tabloyu son derece olumlu görüyorum. Refah payını da düşündük. Haziran enflasyon oranı henüz belli olmasa da yüzde 15'ten fazla refah payı desteğini kıymetli çalışanlarımıza, asgari ücretle geçinen işçi kardeşlerimize sağladık."

Işıkhan, açıklamasının devamında 2024 yılında uygulanacak olan asgari ücreti belirlemek için aralık ayında işçi ve işveren kesimiyle yeniden bir araya geleceklerini ifade etti.