Bakan Akar'dan Son Dakika Açıklamaları: Onlar da Uzman Çavuş , Astsubay ve Subay Olabilecekler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemiyle birlikte gençlerin TSK'da yükselmesinin önünün açıldığını, askerliğini 12 ay er olarak yapan yükümlülerin gerekli şartları yerine getirmeleri halinde subaylığa kadar yükselebileceklerini hatırlattı. Yeni askerlik sistemine ilişkin son dakika açıklamalarında bulunan Akar, yeni sistemle birlikte hayata geçen yedke astsubaylık, mevcut yükümlü sayısı ve görevde yükselme sürecine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar, "Hatta erler

Bakan Akar'dan Son Dakika Açıklamaları: Onlar da Uzman Çavuş , Astsubay ve Subay Olabilecekler

Bakan Akar'dan Son Dakika Açıklamaları: Onlar da Uzman Çavuş , Astsubay ve Subay Olabilecekler

Abdurrahman Yıldırım: %14 Asgari Ücret Zammı Çalışanları Memnun EderMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin işleyişine ilişkin bilgilendirme yaptı. Yeni askerilk yeni askerlik sisteminde yükümlü sayısının arttığını , hesaplanan dışında bir durumla karşılaşılmadığını söyleyen Akar, 2 yıllık MYO mezunlarına tanınan yedek astsubaylık hakkıyla ilgili, "Yedek astsubaylığa müracaat, teveccühü olağanüstü. Vatandaşlarımız çok ciddi ilgi gösterdiler. Bizi de son derece sevindirdi. Temennimiz de bunlardan bir kısmının sistemin gereği normal bir yıllık hizmetlerini bitirdikten sonra askerlikte kalmaları. Böyle yetişmiş personelin silahlı kuvvetlere katılmasıyla ilave bir eğitim öğretim sürecine ihtiyaç duymadan astsubaya sahip olmamız anlamına gelir." dedi.

Gençlerin astsubay olduktan sonra belli şartları getirdikten sonra subaylığa geçiş hakkına sahip olduklarını vurgulayan Akar, er olarak TSK'da kalanların da subaylığa kadar yükselebileceği bir sistemin başlatıldığını hatırlattı.

Akar, "Gençlerimiz astsubay olduktan sonra belirli şartları gerçekleştirdiklerinde subay olabilecekler. Yedek astsubaylarımız zaten olabilecekler. Onların da hakkı vardı. Hatta erlerimiz dahi bunu yapabilecekler. Er olacak, uzman olacak daha sonra astsubay olacak sonra subay olacak. Böyle bir süreçte var. Yolları açık. Bu sistem şimdi gayet güzel yürüyor. Beklenenleri karşıladığını söyleyebilirim. Vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Yeni bir sistem. Bizim bütün duyarlılıklar onun üzerinde yakınen takip ediyoruz. Burada herhangi bir düzeltmeye ihtiyaç varsa onu da düzeltmeye hazırız." ifadelerini kullandı.