Aynı Okulda Görev Alan Öğretmen ve Aşçı'nın Maaşları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Aynı okulda çalışan bir Aşçıyla bir Öğretmen arasındaki maaş farkı dikkat çekti. Şaşırtıcı bir şekilde, Aşçı aylık olarak 27 bin lira maaş alırken Öğretmen ise sadece 18 bin lira maaş alıyor. Bu durum, memur ve işçi arasındaki gelir eşitsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Aynı Okulda Görev Alan Öğretmen ve Aşçı'nın Maaşları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Son dakika açıklamasında bulunan Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, büyük bir dikkat çeken konuya değindi. Kuruoğlu'nun açıklaması kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Konuşmasında, bir Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YİBO) görev yapan bir öğretmen ile bir aşçının maaşlarını ortaya koyarak bir karşılaştırma yaptı. Ortaya çıkan verilere göre, aynı okulda çalışan aşçının aylık maaşı 27 bin Türk Lirası iken öğretmenin maaşı sadece 18 bin TL olarak belirlendi. Bu durum, sosyal medyada büyük bir tartışma konusu haline geldi.

memur-asci-gelir-farki.png
Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı olan öğretmen Levent Kuruoğlu, son derece dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Kuruoğlu'nun, bir okuldaki öğretmen ve aşçının maaşlarıyla ilgili açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

yankioglu-sosyal-medya-paylasim.png

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?
Yakın bir zamanda meclis gündemine gelecek olan düzenleme ile kamuda çalışan personellerin en düşük maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi planlanıyor. Bu konuda yapılan düzenlemenin kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için KAMU BÜLTENİ uygulamamızı indirin yada sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.