Askerlik Düzenlemesi'nin Ardından Yoklama Kaçağı Durumuna Düşen Gençler TBMM'de Önemli Çağrı!

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Yeni Askerlik Sistemi düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından yoklama kaçağına düşen binlerce gencin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bedelli affı çıkarılarak yoklama kaçağı durumundaki gençlerin haksızlığına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Askerlik Düzenlemesi'nin Ardından Yoklama Kaçağı Durumuna Düşen Gençler TBMM'de Önemli Çağrı!

Sayıları 500 bini bulan gençlerin psikolojilerinin bozulduğunu ve hayatlarının karardığını söyleyen Trabzon Milletvekili, bu konuda yeni bir düzenlemeye gidilmesi çağrısında bulundu. Trabzon Milletvekili'nin açıklamalarında şu ifadeler görüldü:

Tecil yaşının düşürülmesiyle birlikte binlerce gencimiz, haberleri olmadan, yoklama kaçağı durumuna düşürülmüştür. Yoklama kaçağı durumuna düşürülen bu gençlerimiz bedelli askerlik yapma ve üniversiteye girme haklarını kaybetmiştir. Bu gençlerimizin hiçbir suçu, kabahati yoktur. Kabahat onları habersizce yoklama kaçağı durumuna düşürenlerindir.

Sayıları 500 bini bulan bu gençlerimizin psikolojileri bozulmuş, hayatları karartılmıştır. Bu gençlerimiz bizlerden ne iş ne aş ne atama ne kadro ne maaş istiyorlar, sadece adalet istiyorlar. Bizler de anne babayız, ortada büyük bir haksızlık var, hep birlikte bu haksızlığı düzeltmemiz gerekiyor. Buradan Millî Savunma Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum: Elinizi vicdanınıza koyun ve 7179 Askeralma Kanunu'nun 9'uncu maddesinin (6)'ncı fıkrasını bir an önce revize ederek yoklama kaçağı ve bakaya durumuna düşürülen gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere, bedelli affı çıkararak bu haksızlığa son verin diyorum.