AÖF Sınavlarında Yaşanan Kopya Skandalı Büyüyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarında son zamanlarda ortaya çıkan bir kopya skandalı, hızla yayıldı olay sosyal medyada gündem haline geldi.

AÖF Sınavlarında Yaşanan Kopya Skandalı Büyüyor

Son dakika haberine göre, Anadolu Üniversitesi'nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen sınavlarında kopya skandalı yaşandığı ortaya çıktı. Habertürk TV'de Gizem Türemen tarafından duyurulan habere göre, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınavları'na ait soruların Telegram gruplarında paylaşılan PDF dosyalarında cevap anahtarlarının yer aldığı görüldü.

Özellikle bazı Telegram gruplarının, sınav sorularına erişmek isteyenlerden para talep ettiği ortaya çıktı. Paylaşımlarda, bağış adı altında 150 lira ücret talep edildiği ve ödeme yapanların özel PDF gruplarına kabul edildiği belirtiliyor. Bu gruplara kabul edilen kişilere, PDF dosyaları karşılığında 150 lira ödeniyor. Ayrıca, bazı kişilerin gönderdikleri PDF dosyalarını Euro kuruna bağlayarak 6-7 Euro karşılığında satışa çıkardığı da tespit edildi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA BAŞLATACAK MI?

Anadolu Üniversitesi kopya skandalının ardından önlem alıp almayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak üniversite tarafından yapılan açıklamada, sınavlarda başarısız sayılacak durumlar aşağıdaki şekilde paylaşıldı:

"Sınav sorularını veya cevaplarını başkasına göstermek, paylaşmak, kopyalamak veya yayımlamak, bu tür eylemlere katılmak, başkasını sınava sokmak, başkalarından yardım almak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek, sınav sorularının tamamını veya bir kısmını kopya etmek, fotoğraflarını çekmek, çoğaltmak, paylaşmak veya dijital ortamlarda yayınlamak, duyurulan ve bildirilen sınav kurallarını ihlal etmek."

Bu kurallara uymayan öğrencilerin sınavların başarısız sayılacağı belirtilmektedir. Ancak, Anadolu Üniversitesi'nin kopya skandalıyla ilgili nasıl bir eylem planı izleyeceği henüz netlik kazanmadı.

Sizce sınavlar iptal edilmeli mi?
Aşağıda yorum kısmından yorum yaparak sizlerde fikrinizi paylaşabilirsiniz.