Ankara'daki Görüntüler Türkiye'yi Sarstı: Hastanedeki Öğretmenden Yürekleri Dağlayan Mesaj: 'Ceza Almasınlar'

Ankara'da öğrencileri tarafından saygısızlığa uğrayan ve sonrasında hastaneye kaldırılan öğretmen Mehmet Canpolat'tan ders niteliğinde bir açıklama geldi. MEB disiplin soruşturması başlatırken, öğretmenin 'Onları seviyorum, şikayetçi değilim' sözleri gündeme oturdu.

Ankara'daki Görüntüler Türkiye'yi Sarstı: Hastanedeki Öğretmenden Yürekleri Dağlayan Mesaj: 'Ceza Almasınlar'

Türkiye'nin gündemine oturan Ankara'daki lisede yaşanan saygısızlık olayında yeni bir gelişme yaşandı. Sınıfta öğrencilerinin uygunsuz davranışlarına maruz kaldıktan birkaç gün sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan fizik öğretmeni Mehmet Canpolat, kendisini üzen öğrencileri hakkında şikayetçi olmadığını belirterek herkesi duygulandırdı.

Olay, Ankara'daki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Bir grup öğrencinin, ders anlatan öğretmenleri Mehmet Canpolat ile alay ettiği ve dersin akışını bozduğu anlara ait videolar sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerin infial yaratması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçerek ilgili öğrenciler hakkında disiplin süreci başlatıldığını duyurdu.

61 yaşındaki tecrübeli fizik öğretmeni Mehmet Canpolat'ın, boynundaki rahatsızlık nedeniyle hareket kabiliyetinin kısıtlı olduğu ortaya çıktı. Yaşanan üzücü olayı okul yönetimiyle paylaşmadığı öğrenilen öğretmen, olaydan birkaç gün sonra derste aniden rahatsızlanarak yere düştü. Düşme sonucu kolu kırılan Canpolat, beyin kanaması şüphesiyle İbni Sina Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Hastanede tedavisi süren ve disiplin soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan Canpolat'ın sözleri ise adeta bir fedakarlık dersi niteliğindeydi. Öğrencilerinden hiçbir şekilde şikayetçi olmadığını net bir dille ifade etti.

Fedakâr öğretmen, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Ben öğrencilerimden şikayetçi değilim. Hepsini çok seviyorum. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm ama hiçbir öğrencimin benim yüzümden ceza almasını istemem. Öğretmenlik fedakarlık mesleğidir.”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayı tüm boyutlarıyla ele aldığı ve hem öğrenciler hem de okul idaresi hakkında başlatılan incelemenin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.