Ali Tilkici'den Uzman Çavuşlarla İlgili Açıklama Geldi

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici'den uzman çavuşlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tilkici, Uzman çavuşların haklarında iyileştirmeler yapılmasını gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Ali Tilkici'den Uzman Çavuşlarla İlgili Açıklama Geldi

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, uzman çavuşlarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Tilkici, açıklamasında uzman çavuşlarla ilgili son durumlara yer verirken özlük haklarında iyileştirmeler yapılması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Uzman çavuşların birçok yönetmeliklerden yararlanamadığının altını çizen Tilkici, "Çalışma yönetmelikleri yok, izin yönetmelikleri yok, nöbet yönetmelikleri yok, sicil yönetmelikleri yok, sağlık yönetmelikleri yok. Uzman çavuşlar mesleki güvence ve kadro istiyor" dedi.

Tilkici ayrıca açıklamasında Uzman çavuşların askeriyenin bazı imkanlarından yararlanamadığını da vurgulayarak, "Ordu evlerine giremiyorlar, kamplardan yararlanamıyorlar, lojmanlardan yüzde 5 oranında yararlanıyorlar. Mevcutları şu anda 180 bin, sistemin değişmesiyle sayıları yükselmekte ancak mağduriyetler de artmakta" ifadelerini kullandı.

Görev yapan bir Uzman Çavuşun görev süresinin çoğunu doğuda geçirdiğini söyleyen Tilkici, uzman çavuşlar için aile bütünlüğünün olmadığını, kıdemlerinin sayılmadığını belirti.

TSK’nın en çok şehit ve gazi veren camiasının da uzman çavuşlar olduğunu vurgulayan Tilkici, "Uzman çavuşlar, toprağa ilk düşen yiğitler, çatışmada en önde gidenler. Bu yiğitlerin görülmesi lazım. Mesleki güvenceleri yok. Bugün engellilik durumu yüzde 10’u geçen durumlarda sözleşmeleri feshediliyor" ifadelerini kullandı.

Tilkici, TSK´da görevli olan keskin nişancıların 6-7 yılda yetiştiğini belirterek, keskin nişancıların yüzde 99’unu da uzman çavuşlardan oluştuğunun altını çizdi. Tüm bunlara rağmen Uzman çavuşların yaptığı fedakarlıkların ne yazık ki görülmediğini dile getirildiği halde dikkate alınmadığını söyleyen Tilkici, "Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Biz bu göreve başladığımızda ailelerimiz ellerimize kına vurarak, ’vatan için şehit ol da gel’ diye gönderdiler. Biz vatan sevgisini, vatan ülküsünü, bayrağın dalgalanması için yüreğimize vatan sevgisini koyarak mücadele etmeye başladık. Bizim sözleşmemiz yüreğimize koyduğumuz vatan sevgisi, bizim sözleşmemiz şimdiye kadar toprağa koyduğumuz binlerce uzman çavuş" dedi.

Başkan Tilkici, Bu akşam twıtter´da saat 20.30 ´da yaklaşık 20 bin kişinin katılımı ile bir canlı yayın gerçekleştricek.