Ali Babacan : Mülakatları Kaldıracağız 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımlarında mülakat uygulamasını kaldıracaklarını söyledi. Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı ile Teke Tek programında mülakat uygulamasına değinen Babacan, sadece yazılı sınavın esas alınacağı bir sistem getireceklerini söyledi. Altaylı'nın Fetullahçı terör örgütünün sınav sorularını çaldığını hatırlatması üzerine, bunun da çözümünün liyakattan geçtiği yönünde cevap veren Babacan, personel alımlarında adaletli davranılması

Ali Babacan : Mülakatları Kaldıracağız 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fatih Altaylı ile Teke Tek programında kamu personeli alımları ve görevde yükselme sınavlarında uygulanan mülakatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, , "Kamuda liyakat için ne yapacağız? biz ne dedik, programımıza yazdık. Mülakatı kaldıracağız dedik.  Mülakat yok. Yazılı sınav sonucu neyse o. Mülakat şu anda partileri kayırma, eş dost akrabaları kayırma, işe alma , olmayanı işe almama haline geldi.Şu anda var sınav sistemi var değil mi? Önemli olan siz şimdi FETÖ dediiniz, birincisi bu tür insanlar işe girerken, üst düzey atamalarda arkam olsun diye bunu yapayım diyor. Yargı işlemediği zaman, insanlar haksızlığa uğradığı için kendileri için koruma şemsiyesi arıyor. Yargı düzgün işlesin, devlet tarafında siz liyakatı esas alın, FETÖ gibi yapıların sayısı azalacaktır. Gerçekten ehliyet ve liyakata göre kamu personel rejimini düzenlediğinizde bu yapıların devlette barınması mümkün değil" şeklinde konuştu.