ALES 2023 Başvuru Tarihleri ve Sınav Ücreti: ALES 2 Ne Zaman Yapılacak?

Akademik kariyer hedefleyen adaylar için ALES 2 başvuruları büyük bir öneme sahip. Bu süreçte adaylar, arama motorlarında sıkça karşılarına çıkan "ALES 2 başvurusu ne zaman yapılacak, sınav ücreti ne kadar?" gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar.

ALES 2023 Başvuru Tarihleri ve Sınav Ücreti: ALES 2 Ne Zaman Yapılacak?

Akademik kariyer hedefleyen adaylar için ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) oldukça önemli bir adımdır. ALES'in ne zaman yapılacağı ve başvuru süreci hakkında merak edilen detaylar, adayların heyecanla beklediği bilgiler arasında yer almaktadır. ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) takvimine göre, ALES 2 için başvuruların ne zaman yapılacağı belirlenmiştir. Ayrıca, adayların sıklıkla sorduğu "ALES 2 başvurusu ne zaman yapılacak, sınav ücreti ne kadar?" gibi soruların yanıtları da açıklığa kavuşturulmuştur.

Başvurular ise ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday T.C kimlik numarası ile gerçekleşecek.

ALES başvuruları, 4 Temmuz-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvurular, adayların ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) ekranından T.C. kimlik numaraları ile yapılacaktır. Başvuru süresi içinde adaylar, başvuru işlemlerini tamamlamak için gerekli adımları atmalıdır.

Sınav ücreti ise başvuru sürecinin önemli bir parçasıdır. Henüz ALES/2 başvuru ücreti açıklanmamıştır. Adaylar, ALES başvuru kılavuzunda belirtilen süre içinde sınav ücretini yatırmalıdır. Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan "ÖDEMELER" bölümünden kredi kartı veya banka kartıyla ödenebileceği gibi, belirtilen bankalara giderek de ödeme yapılabilir. Bankaya gitmek isteyen adaylar, banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası ve sınav ücreti bilgilerini bildirmeli ve aldıkları dekont üzerindeki bilgileri kontrol etmeli ve saklamalıdır. Adaylar, istedikleri takdirde internet bankacılığı aracılığıyla da sınav ücretini ödeyebilirler.