Akademisyen Maaşları Ne Kadar Artacak? İşte Rakamlar!

Bakan Bilgin, akademisyen maaşlarının adil düzeye çekilmesi için çalıştıklarını ve ücret sisteminin değişeceğini açıkladı. 2023'te araştırma görevlisi maaşları 14.543 TL ile 18.179 TL arasında olacak.

Akademisyen Maaşları Ne Kadar Artacak? İşte Rakamlar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk'e Kübra Par ve Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtlarken 2023 yılında akademisyenlerin maaşlarında yapılacak olan zam konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, üniversitelerdeki akademik kadronun ücret sistemini yeniden değerlendirme gerekliliğini vurgulayarak, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve hazırlıkların yapıldığını belirtti. Akademisyenlerin maaşlarının daha adil ve uygun seviyelere çekilmesi amacıyla çabaladıklarını vurguladı. Ayrıca, 2023 yılında akademisyen maaşlarındaki son durumu ve Bakan Bilgin'in açıklamalarını da paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kübra Par ve Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki akademisyen meselesi önemlidir. En başarılı öğrencilerin kendilerini üniversitelerde planlaması lazım. Ücret çok önemlidir. Üniversitede akademik kadronun, öncelikle asistanlardan başlayarak ücret sisteminin yeniden değiştirilmesi gerekir.

"ÜCRET SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

Bu konuya çalıştım, Defalarca araştırma yaptırdım. Bu konuda hazırlığımız var. Bunu YÖK'le de görüştüm. Bu reformu bu sene yapmamız lazım. Kamu reformunun bir parçası bu ama üniversiteyi ayrı bir yere koyarak. Ücret sisteminin değiştirilmesi gerekir.

2023 YILINDA AKADEMİSYEN MAAŞLARI NASIL OLACAK?

2023 yılında gerçekleştirilen son zam ile birlikte, araştırma görevlisi maaşları 14.543 TL ile 18.179 TL arasında olacaktır.