Ahmet Çelik: 620 Bin Sağlıkçı Görev için Bekliyor, Sağlık Personeli Alımları Ne Zaman Yapılacak?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, atama bekleyen sağlık personelinin beklentilerinin ne zaman son bulacağını sordu.

Ahmet Çelik: 620 Bin Sağlıkçı Görev için Bekliyor, Sağlık Personeli Alımları Ne Zaman Yapılacak?

TBMM'ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine yazılı soru önergesi veren İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, koronavirüs salgınında ihtiyacın daha da arttığı sağlık personellerinden ne kadarının ne zaman göreve başlatılacağını sordu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili'nin soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: Dünya genelinde ve ülkemizde hızla yayılan koronavirüs salgını neticesinde sağlık emekçilerimiz olağanüstü bir gayretle canları pahasına mücadele göstermektedir. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve yeni atamalara ilişkin yapılan çalılmalar gündeme gelmekte, fakat bu çalışmaların planlı ve kalıcı olarak hayata geçirilmesi ertelenmektedir. Ülkemiz genelinde 39 farklı branşta 620 binin üzerinde sağlıkçı sahada görev almak için atama yapılmasını beklemektedir. Bu bağlamda;

1- Sağlık Bakanlığı bünyesinde atama yapılması planlanan sağlık personeli sayısı nedir?

2- Kovid-19 krizi sebebiyle ivedi olarak ihtiyaç duyulan sağlık personellerinin atama yapılması planlanan tarih nedir?

3- 1 Mart 2019 - 1 Ekim 2020 tarihleri arasında ataması yapılan sağlıkçı sayısı nedir? Bu tarihler arasında hangi branşlarda atamalar yapılmıştır.