Adalet Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! Tedbirler 15 Mayıs'a Kadar Uzatıldı

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs nedeniyle daha önce ceza ve infaz kurumlarında alınan tedbirlerin Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 15 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldı.

Adalet Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! Tedbirler 15 Mayıs'a Kadar Uzatıldı

Adalet Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara göre,; açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyaretleri dahil tüm görüşler, hükümlülerin dışarıyla temasının olduğu kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri, hastalık ve güvenlik durumları dışındaki nakiller 15 Mayıs 2020 tarihine kadar ertelendi.

Yine alınan kararlar doğrultusunda, ceza infaz kurumlarındaki çocuk eğitim evlerindeki aile görüşme odalarının kullanımı, ceza infaz kurumlarında anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş grubu çocukların kreşe ve ana okuluna gitmeleri ile şçocukların dışarıdaki ebeveynleri ya da yakınlarına teslim edilmesi uygulaması da aynı tarihe kadar ertelendi. Tutuklu ve hükümlü yakınlarının ziyaretlerinin zortunlu durumlarda başsavcılık kararıyla gerçekleşebileceği, avukatların zorunlu durumlarda maske ve eldiven tedbirlerini alarak kapalı görüş yapabileceği belirtildi.