Adalet Bakanlığı'ndaki Genel Müdür, Arabulucu Alımı Yazılı Sınavını Geçemedi

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Arabulucu alımı yazılı sınavını geçemedi.

Adalet Bakanlığı'ndaki Genel Müdür, Arabulucu Alımı Yazılı Sınavını Geçemedi

Arabuluculuk Daire Başkanlığında genel müdür , Arabulucu alımı yazılı sınavını geçemedi.

Adalet Bakanlığı tarafından Kasım ayında yapılan 5 bin Arabulucu alımı sınavına on binlerce kişi başvuru yaptı.  27 bin 537 kişinin başvuru yaptığı sınavın sonuçları önceki gün açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Sınava giren adaylar  arasında Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar yer aldı. 

Kasım ayında yapılan yazılı sınava katılan Öztatar, sınavda 88 puan aldığı ve başarılı olamadı.

SIRALAMASI

Sınava girenler arasındaki sıralaması 9 bin 557 olan Öztatar, sınav sonuçlarına göre “Arabuluculuk” belgesini alamayacak.

Hukuki Haber adlı sitede yer alan bilgi sonrası Habertürk yazarı Yasemin Güneri konuyla ilgili Öztatar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kişisel veri sayılan TC kimlik numarasının çalındığını ve böylece bilgilerine ulaşıldığını söyleyen Öztatar, sınavda başarılı olmadığını söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Öztatar’ın, kişisel bilgilerini bulup paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı belirtildi.

AKADEMİSYENLER, HUKUKÇULAR, MİLLETVEKİLLERİ,,

91 ve üstünde puan alan 6271 adayın kazandığı arabuluculuk sınavına çok sayıda akademisyen, milletvekilleri ve yargı mensubu katılmıştı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA