Adalet Bakanlığı Personel Alımında Birden Fazla Kadroya Başvurabilir Miyim? (Hem Zabıt Katibi, Hem İcra Katibi Hem İKM Alımına Başvurulur mu?)

Adalet Bakanlığı en az lise mezunları arasından personel alımı yapacak. İlanın yayımlanmasının ardından adayların kafasına en çok takılan soru , birden fazla ilana başvuru yapabilir miyim sorusu oldu.

Adalet Bakanlığı Personel Alımında Birden Fazla Kadroya Başvurabilir Miyim? (Hem Zabıt Katibi, Hem İcra Katibi Hem İKM Alımına Başvurulur mu?)

Adalet Bakanlığı personel alımında tek kadroya başvuru yapılır mı?

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda infaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, koruma memuru ve diğer kadrolara toplamda 11 bin 484 personel alımı yapılacağına yer verildi. İlanların yayımlanmasının ardından adaylar, aynı anda tüm ilanlara başvuru yapılıp yapılmayacağını kamubulteni.com'a sordu. Biz de adayların kafasındaki soruları yanıtlamak için bu yazımızı kaleme aldık.

İLANDAKİ MADDE

Yayımlanan ilanlara baktığımızda başvuru kriteri için şu ifadelere yer verildiği görüldü: 

"Adaylar EK-1/A,B,C,D,E,F listelerde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen sözleşmeli pozisyonlardan sadece bir unvan için bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Adayın birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır."

HER İLANDA SADECE 1 KADROYA

Bu maddeye göre bir ilanda sadece bir kadroya başvuru yapabilirsiniz. 

İlanlar için TIKLAYIN

İlanlar yukarıdaki gibi ayrı ayrı yayımlandı. Adaylar bu ilanlara başvurabilir. Ancak bu ilanlardan birinde iki yere başvuru yapamaz. Örneğin İKM alımına başvuru yapan, başka bir ilin İKM alımına başvuru yapamaz. Ya da aynı ilanda yer alan ceza infaz kurumu kâtibi alımına başvuru yapamaz. Ancak İKM alımına başvuru yapan İcra katipliği ilanına başvuru yapabilir. Zabıt katipliğine de başvuru yapabilir. 

Sözleşmeli Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Aşçı ve İşaret Dili Tercümanı kadrolarından sadece birine başvurabilirsiniz.

4.918 infaz ve koruma memuru, 19 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 51 hemşire, 20 sağlık teknikeri, 157 teknisyen, 156 destek personeli (şoför), 33 destek personeli (aşçı), 4 destek personeli (kaloriferci) kadrolarından sadece 1'ine başvurabilirsiniz.

İcra katipliğinde sadece 1 şehre başvurabilirsiniz.

Özetle aynı ilandaki birden fazla kadroya başvuru yapamazsınız. Her ilandan bir kadroya başvurma hakkınız var.

İlan hakkında merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN