Adalet Bakanlığı İşçi Alımında Örnek Uygulama: İşte Temizlik Görevlisi Kura Çekimi Tarihi ve Maaşı

Adalet Bakanlığı 1500 işçi alımı için son dakika açıklaması geldi. Bakanlık açıklamasında, kura çekimi için örnek bir uygulamaya imza atacağını söyledi.

Adalet Bakanlığı İşçi Alımında Örnek Uygulama: İşte Temizlik Görevlisi Kura Çekimi Tarihi ve Maaşı

Adalet Bakanlığı kura çekimi tarihi açıklandı. Örnek uygulama geldi.

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine en az ilköğretim mezunu adaylar arasından 1500 işçi alımı yapılacağı açıklanmıştı. Geçen hafta yayımlanan ve başvurusu 8 MArt 23.59'da sona erecek ilan için sonuç açıklama sürecine girilecek.

KPSS ŞARTI YOK: EN AZ İLKOKUL

KPSS puan şartı aranmadan yapılan personel alımında adayların en az ilköğretim mezunu olması gerektiği ifade edildi. İlanda en önemli şart ise 18-35 yaş şartı olması.

ADLİYE VE CEZAEVLERİNE ALINACAKLAR

İşe alınacak personeller adliye ve cezaevlerinde temizlik görevlisi kadrolarında istihdam edilecek. 

MAAŞ NE KADAR?

Alınacak işçilere ödenecek maaş tutarı 3300-3500 TL civarındadır. 

KURA ÇEKİMİ TARİHİ AÇIKLANDI

Adalet Bakanlığı işçi alımında kura çekimi 17 Mart 2021 kura çekimi hakkında duyuru şu şekilde:

""Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 17/03/2021 tarihinde saat 11:00’da Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Belirtilen bu tarihte değişiklik olması halinde Bakanlığımız internet sitesinde yeni kura tarihine ilişkin duyuru yapılacaktır. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Genel Müdürlüğün internet sitesinde (www.cte.adalet.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar sözlü sınava alınacaktır.
Adaylar ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılamayacaklardır. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Youtube kanalından (https://www.youtube.com/channel/UC62GRRZnIPoZGM0GjkAzA8A) canlı olarak yayınlanacaktır. Kura çekilişi kuranın gerçekleştirildiği gün ve saatte video kayıt altına alınacaktır."

ÖRNEK UYGULAMA: KURA ÇEKİMİ CANLI YAYIMLANACAK

Adalet Bakanlığı , işçi alımı kura çekimini canlı verecek. Son dönemlerde torpil iddialarını çok dolaştığı günlerde kurayı canlı yayımlamak doğru bir hareket. Kura çekimi canlı yayını başladığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN