Adalet Bakanlığı 5 Bin Kamu Personeli Alımı Şimdiden Netleşti

Adalet Bakanlığı 2019 yılı personel alımları ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak alım için şimdiden 5 bin sayısı netleşti. İşte detaylar.

Adalet Bakanlığı 5 Bin Kamu Personeli Alımı Şimdiden Netleşti

Adalet Bakanı 2019 yılı personel alımları.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Bakanlık bünyesine 2019 yılında hakim savcı haricinde 15 bin personel alımı yapılacağını söyledi. Bakan Gül 'ün bu açıklaması sonrası bir açıklamada Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz 'dan geldi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda konuşan CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, kurum bünyesine 2019 yılında 10 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi. Bu iki açıklamayayı karşılaştırdığımızda Adalet Bakanlığı 'nın 2019 yılında zabıt katibi, icra katibi, sosyolog, mübaşir, avukat, sosyal çalışmacı, İstatistikçi,  psikolog, hizmetli, şoför gibi kadrolara 5 bin civarında personel alımı yapacağı ortaya çıkmaktadır.

SAYI DAHA DA ARTACAK

Bütçe görüşmelerine baktığımızda Adalet Bakanlığı 'na kalan 5 binlik sayı oldukça azdır. Önceki yıl yukarıda saydığımız kadrolara 6 binden fazla personel alımı yapılmıştı. Hatta İcra katibi kadrosuna yeterli başvuru olmadı ve çoğu ilde alınacak sayı tamamlanamadı. (Örneği Çorlu 9 İcra katibi alımı için ilana çıktı ama sözlü mülakatı kimse geçemedi.) Bu yıl yapılan alımlarda doldurulmayan kadrolar ve KHK ile ihraç edilen memurlardan oluşan boşluklar, 5 binlik alımla doldurulamayacak. Bu nedenle Adalet Bakanlığı bütçesinde personel alımı için en az 7 bin rakamının çıkması gerekiyor. (CTE hariç)

20 Kasım günü TBMM'de Adalet Bakanlığı 'nın bütçesi görüşülecek. Bütçe görüşmesinde net alım sayısı açıklanacak.

ALIMLAR NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı henüz 2018 yılı alım süreçlerini tamamlamadı. Bu alım süreçlerinin sona ermesinin ardından bakanlık ile CTE personel alımı için hazırlıklara başlayacak. İlk ilan için de 2019 Nisan ayı planlanmaktadır.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NET TARİHİ AÇIKLAYACAĞIZ

Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin personel alımı tarihleri ile ilgili net tarihi öğrendiğimiz an takipçilerimizle paylaşacağız. İlan tarihlerinden ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara