Adalet Bakanı Gül Açıkladı! Hakim Savcı Eğitiminde Yeni Süreç Başladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakim savcı eğitimi , adaletin , yargının kaderini değiştirebilecek derecede öneme sahip bir eğitim olduğunu bu sebeple Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde hakim ve savcı eğitiminde yenilenme sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Gül Açıkladı! Hakim Savcı Eğitiminde Yeni Süreç Başladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakim savcı eğitimi , adaletin , yargının kaderini değiştirebilecek derecede öneme sahip bir eğitim olduğunu bu sebeple Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde hakim ve savcı eğitiminde yenilenme sürecinin başlatıldığını açıkladı.  Ankara'da bir otelde düzenlenen adli istatistiklerin kapasitesinin ve kalitesinin arttırılması için Teknik Yardım projesi tanıtım toplantısına katılan Gül, burada önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Gül, Resmi Gazete'de yayımlanarak yeniden eğitime açılan Akademi ile ilgili"Eğitim ve öğretim, milletlerin kaderini değiştirecek en önemli unsurdur. Hakim, savcı eğitimi de adaletin, yargının kaderini değiştirecek derecede öneme haizdir. Bu nedenle ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında hakim ve savcı eğitiminde yenilenme sürecini başlattık. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarda son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Adalet Akademisi'nin kuruluşuna ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yürürlüğü girmiştir. Ve Adalet Akademisi böylece reforme edilerek, yeniden açılmıştır. Akademide, özellikle, 'kişisel mesleki gelişim', 'tamamlayıcı hukuk eğitimi', 'sürdürülebilir hukuk eğitimi' alanlarında önemli çalışmalar yapılacaktır. Bir diğer yenilik ise eğitmenler de profesyonelleşme getiriyoruz. Daha önce akademinin daimi eğitici kadrosu yoktu. Yeni akademinin sabit eğitmen kadrosu olacak. Buna ek olarak hakim ve savcılarımız, yüksek yargı hakim ve savcılarımız akademide tam zamanlı eğitmen olarak atanabilecektir. Yargıtay ve Danıştay üyelerimiz, hakim ve savcılar, avukatlar, noterler ile alanında uzman kişiler istemeleri halinde tam zamanlı ders vermekle görevlendirilebilecektir." ifadelerini kullandı.