Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Kurşun geçirmez yelek giyip haber yaptırıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Şırnak'ta çatışmada şehit olanlara rahmet dileyen Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Kurşun geçirmez yelek giyip haber yaptırıyor

Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ni demokratik bir olgunlukla tamamlandığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Şırnak'ta çatışmada şehit olanlara rahmet dileyen Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kesintisiz devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ni demokratik bir olgunlukla tamamlandığını belirtti.

Bozdağ, seçimlerde Türkiye'de demokrasinin kökleştiğini ve demokratik standartların yükseldiğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın parlamentoda çoğunluğu elde ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci turda büyük farkla seçimi tamamladığını söyledi. Milletin iradesinin parlamentoda ve cumhurbaşkanı seçiminde ortaya konduğunu belirten Bozdağ, Türkiye'de sistem sorunu olmadığını vurguladı.

Bozdağ, seçimleri kaybeden muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu ve muhalefetin değişim ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ayrıca, nefret ve intikam duygularından beslenen siyaset anlayışına milletin iktidar vermeyeceğini belirtti.

Adalet Bakanı, seçimlerdeki başarısızlıklarını gizlemek için muhalefetin yalanlar söylediğini ve algı operasyonlarına başvurduğunu iddia etti. Ayrıca, seçim sürecinde suikast ve kaset iddialarının da gündeme geldiğini ve bu tür yalanlara prim verilmediğini ifade etti.

Son olarak, seçim sonuçlarının Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarını hayal kırıklığına uğrattığını belirten Bozdağ, vatandaşların Türkiye'yi kimin yöneteceğine kendilerinin karar vereceğini vurguladı.

"KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK GİYİP HABER YAPTIRIYOR"
Seçim sürecinde de böyle yalanların olduğunu, suikast ve kaset iddialarının gündeme geldiğini ifade eden Bozdağ, "Kurşun geçirmez yelek giyiyor sonra onu haber yaptırıyor. Ya yok böyle bir şey. Ama algıya oynuyor. İşte 'hakkında kaset çıkacak, şöyle olacak.' İddiaları duyuruyor sonra yok öyle bir kaset, algı oluşturuyor. Başka başka pek çok algıyı oluşturmak için yalan üstüne yalan söylediler ve bu yalanlara karşı da millet bunları çok net bir şekilde gördü. Seçimde yalana prim yok, yalan söyleyene de prim yok. Oy da yok. Cevabını sandıkta verdi." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BAŞKANINI SİZ DEĞİL BİZ SEÇECEĞİZ"
Seçim sonuçlarının pek çok yerde hayal kırıklığına yol açtığını söyleyen Bozdağ, "Amerika, Avrupa, PKK, FETÖ dahil bilumum terör örgütleri burada hayal kırıklığı yaşadılar ve dikkat ederseniz bir yandan The Economist, bir yandan şimdi Charlie Hebdo dergisi, başkaları da bu hayal kırıklıklarını farklı şekilde ifade ediyorlar ve onlara da vatandaş sandıkta büyük bir kapak attı. 'Türkiye'nin başkanını siz değil, biz seçeceğiz. Türkiye'yi kimin yöneteceğine siz değil, biz karar vereceğiz' şeklinde. Bence en güzel cevabı sandıkta aziz vatandaşımız vermiştir. İnşallah 28 Mayıs'ta da bu cevabı nihai olarak bütün dünyaya ilan edecektir."

Konuşmasının son bölümünde Şanlıurfa'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Bozdağ, Cumhur İttifakı'nın kentte 9 milletvekili çıkardığını, Cumhurbaşkanı seçiminde de büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.