Abdülkadir Selvi: Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek; 4 maddeli mutabakata vardılar

İlk turda aldığı oy ile ikinci turun kilit ismi haline gelen Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci turda destekleyeceğini yazan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, edindiği kulis bilgilerini bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Abdülkadir Selvi: Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek; 4 maddeli mutabakata vardılar

14 Mayıs seçimlerinde adaylardan birinin Cumhurbaşkanı seçilebilmek için gerekli olan yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri, ikinci tura bıraktı.

İlk turda aldığı 5,2 oy oranı ile ikinci turun kilit ismi haline gelen Sinan Oğan'ın oylarının hangi adaya kayacağı ise kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri oldu.

Bu çerçevede geçtiğimiz gün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Öte yandan Özdağ-Kılıçdaroğlu zirvesinin gerçekleştiği günün akşamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Sinan Oğan ile bir araya geldi.

Sinan Oğan'ın kamuoyuna bugün doğrudan hangi adayı ikinci turda destekleyeceğini açıklaması beklenirken, Ankara kulislerinden edindiği bilgileri bugünkü köşe yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini yazdı.

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısından satırbaşları ise şu şekilde:

"Edindiğim bilgiye göre Sinan Oğan bugün, ikinci tur seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayacak. Terör örgütlerinin desteği nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceğini ifade edecek.

Ama Sinan Oğan sadece bir açıklama yapmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la vardıkları mutabakatı açıklayacak.

Mutabakatın 4 maddeden oluştuğu söyleniyor.

1- Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği. Anayasa’daki Türk tanımının çıkarılmasına yönelik çabalara izin verilmemesi.

2- Her türlü terör örgütüyle ve terörle mücadele.

3- Sığınmacıların bir plan dahilinde tedrici olarak gönderilmesi.

4- Uluslararası piyasalarla uyumlu, faiz politikalarında daha esnek olan bir ekonomi politikasının dizayn edilmesi."