700 Kadrolu Kamu İşçisi Alımı için Başvurular İŞKUR Üzerinden Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne kadrolu kamu işçişsi alımı için başvuru işlemleri 4 Ağustos'ta başlıyor.

700 Kadrolu Kamu İşçisi Alımı için Başvurular İŞKUR Üzerinden Başlıyor

Orman Genel Müdürlüğü'ne kadrolu kamu işçisi alımı yapılacağına ilişkin duyuru geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete ve BİK'in yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanmış, ilgili duyuruda alımla ilgili, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere İş Makinesi Operatörü 200 adet, Greyder Operatörü 200 adet, Ekskavatör Operatörü 200 adet, Dozer Operatörü 60 adet ve Traktör Operatörü 40 adet olmak üzere toplamda 700 adet Belirsiz Süreli (daimi) işçi alımı yapılacaktır." denilmişti.

Adaylarda aranacak genel ve özel şartların İŞKUR tarafından ilan edileceğine yer verilen resmi açıklamada, başvuruların 4-8 Ağustos tarihleri arasında alınacağı kaydedilmişti. İlgili resmi duyuruda başvuru sürecinin ardından gerçekleşecek işlemlere dair ise , "Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi İŞKUR açık iş ilanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır. Bununla ilgili olarak adayların adreslerine yazılı tebligatla bildirim yapılmayacaktır. İlan edilecek tüm pozisyonların deneme süresi 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca iki aydır. İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ile Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yeri ve tarihi Bölge Müdürlükleri internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir." denilmişti. Hangi şehirde kaç kişi istihdam edilecek? sorusunun yanıtı ve kontenjan dağılımı için TIKLA.pdf