600 Bin Sözleşmeliye Kadro Tamam Taslak Metin Hazırlandı

Kamuda sözleşmeli personel hakkında son durum merak edilirken sözleşmeliye kadro meselesinde sona gelindi. Taslak metin hazırlandı. Son değerlendirmelerden sonra meclise gelecek.

600 Bin Sözleşmeliye Kadro Tamam Taslak Metin Hazırlandı

Kamuda sözleşmelilerin problemini ortadan kaldıracak düzenlemede sona gelindi. Yapılacak son görüşmelerden sonra meclise sunulacak konunun taslak metni hazırlandı. Düzenleme ile yaklaşık 600 bin kişi bu haktan yaralanabilecek.

Taslak Metin’de Ne Var

İki ana başlık şeklinde taslak bulunuyor. Hazırlanan ilk taslağa göre kamuda 3 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçirilecek. 3 yıldan az hizmeti bulunanlar ise 3 yılını tamamladıktan sonra kamuya geçebilecek.

İkinci taslakta ise süreli-süresiz herkesin kadroya geçirilmesi öngörülüyor. Bu taslakta hizmet sürelerine bakılmadan herkesin kadroya geçiş hakkı bulunacak.

Taslaktaki diğer detaylara bakıldığında kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda çalışan sözleşmeli personele kadroya geçiş hakkı olacak.

İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde sözleşmeli çalışanlara da kadro hakkı doğabilecek.

Memur kadrolarına atanacakların sözleşmeli pozisyonda geçirdikleri süre hesaplanacak, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmaması şartıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Sözleşmeli personelde, memurlarda tanınan eş durumu ve sağlık nedeniyle yer değişikliği hakları aynen tanınacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /