53 Bin Sağlık Personeli Alımı ve Sağlıkçılara Ödeme Açıklaması

Sağlık personeli alımı ve sağlık personellerine performans ödemesi hakkında açıklama geldi. Açıklamada 3 bin kadronun Bakanlığa iletildiği ve 50 bin personel alımı talebinin gündeme geldiği bildirildi. İşte o açıklama.

53 Bin Sağlık Personeli Alımı ve Sağlıkçılara Ödeme Açıklaması

50 bin sağlık personeli alımı ve sağlık personellerine ödeme açıklaması.

Sağlık personelleri ve atama bekleyen sağlıkçıları yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sağlık personeli alımı ve sağlık personellerinin performans ödemelerinin bugünkü toplantıda gündeme geldiği bildirildi.

Kahveci yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

1) Bugün Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ve STK Başkanlarının yer aldığı Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısına katılarak kamu çalışanları adına görüş ve önerilerimizi açıkladım.

2) Salgınla mücadele konusunda devletin uyarı ve kurallarına uyulması noktasında Türkiye Kamu-Sen olarak gerekli ilan ve düzenlemeleri yaptığımızı dile getirdim.

3) Bu konuda üzerimize her ne görev düşerse yapmaya hazır olduğumuzu belirterek ihtiyaç halinde Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalara ait bütün konukevlerinin devletin emrine ve hizmetine verebileceğimizi ifade ettim.

4) Kamu çalışanları ile ilgili olarak idari izinler başta olmak  üzere yapılan düzenlemelerin önemli olduğunu belirtip  teşekkür ederek bu süreçte kamu çalışanlarından uygun mesleklerde olanların evden çalışabilmesine yönelikte hazırlık yapılması gerektiğini vurguladım.

5) Bu süreçte sağlık çalışanlarının rolünün çok önemli olduğuna fedakarca görevlerinin  başında,  Risk grubu olarak en önde olduklarına dikkat çektim.

6) "Bu dönemde hastanelerde acil haller dışında hasta kabulü yapılmıyor. Sağlık çalışanlarımızın ekonomik kayba uğramasının önüne geçilmelidir. Hem kayıp yaşanmaması hem de sağlık çalışanlarının motivasyonuna katkı olması için Performans ödemeleri tavandan yapılmalıdır. “ dedim.

7) Sağlık çalışanları için koruyucu ekipmanlar ve malzemelerin temini noktasında en ufak bir sorun yaşanmamasını gerektiğini ifade ederek ülkemizin en ücra yerindeki sağlık kurum ve kuruluşlarında da hazır olması için gerekenin yapılmasını istedim.

8) Bu süreçte sağlık kurum ve kuruluşlarında yaşanacak şiddet olaylarının sıfıra indirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek bunun için acil olarak ağır yaptırımlar içeren bir düzenlemenin hayata geçirilmesini de talep ettim.

50 BİN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

9) Toplantıda sürekliği vurguladığım sağlıkta 50 bin atama yapılmalı önerimi tekrar yineledim.

10) "Salgın sürecinin durumuna göre iş yükünün daha çok artarak, personel yetersizliğinin vahim sonuçlara neden olacağı durumların oluşmasının önüne geçmek adına acilen 50 bin genç sağlık çalışanının ataması yapılması için çalışmaların tamamlanması gereklidir. ” dedim.

11) Sağlıkta yeni atama konusunda toplantıda Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın da açıklamaları olmuş olup konunun gündemlerinde olduğunu ifade etmişlerdir.

3 BİN KADRO VERİLDİ

12) Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile toplantı sonunda yaptım görüşmede Üniversite hastaneleri için 3 bin kadro verdiklerini, Sağlık Bakanlığı içinde bu konuda bir planlama olduğunu belirtmişlerdir. Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğim.

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR BU ADRESTE: Bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK?

Açıklamada atamaların ne zaman olacağı konusunda bir detaya yer verilmedi. Ancak Sağlık Bakanlığı 'nın üniversitelere 3 bin kadronun dağılımını yapması ve alımlar için kısa sürede ilana çıkılması bekleniyor. 50 bin sağlık personeli alımının ise değerlendirilmesi bekleniyor.

Peki siz hangi kadroya kaç atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ATAMA DUYURUSU GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN