500 Bin Kişiyi Müjde ‘Sözleşmeli Personele Kadro’ Bugün Meclise Geliyor

Yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmeli personele kadro düzenlemesi için büyük gün bugün.

500 Bin Kişiyi Müjde ‘Sözleşmeli Personele Kadro’ Bugün Meclise Geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini bugün öğleden sonra TBMM'ye sunacaklarını söyledi.

Düzenlemenin hayata geçmesiyle kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçecek.

Teklifin bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacağını aktaran Akbaşoğlu, "500 bin çalışanımızı ilgilendiren süreci başlatmış olacağız" dedi.

Akbaşoğlu dünkü programda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bugün Meclise Geliyor

Bugün şöyle bir son dakika belki müjdesi verebiliriz. Bu sözleşmeli personel ile ilgili yaklaşık 500 bin insanımızı, çalışanımızı, kamu kurum ve kuruluşlarında belediyelerde çalışan yaklaşık 500 bin vatandaşımızı ilgilendiriyor. Bu konuyla ilgili yarın muhtemelen öğleden sonra bu yasa teklifini yasalaştırılması ile ilgili süreci başlatmış olacağız. Onun akabinde de hemen ondan sonraki izleyen haftada da Allah nasip ederse EYT'lilerle ilgili yasal düzenlemeyi de milletvekili arkadaşlarımızla dört başı mamur bir şekilde ortaya koymak suretiyle inşallah yasalaştıracağız.

Kimler Düzenlemeden Faydalanabilecek

Düzenlemeden faydalanabilmek için 3 yıl çalışma şartı aranacak ve 1 yıl aday memurluk süreci olacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkı elde edebilecek. Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı elde edecek. 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de değişiklikten yararlanacak. Çalışma sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu kapsayacak.

Hangi Haklara Sahip Olunacak

Sözleşmeli personel, kadroya geçtiğinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecek. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilecek. Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak. Düzenlemenin bu ay yasalaşması bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 500 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik kanun teklifini de bugün Meclise sunacaklarını bildirdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /