3600 Ek Göstergede Yeni Gelişme: Teklif Komisyona Gönderildi

Kamu personellerine 3600 ek gösterge için yeni gelişme. MHP 'li Mustafa Kalaycı'nın, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

3600 Ek Göstergede Yeni Gelişme: Teklif Komisyona Gönderildi

3600 ek gösterge için kritik gelişme !

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı'nın hazırladığı 3600 ek gösterge kanun teklifi TBMM Başkanlığı tarafından kabul edildi ve komisyona gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kalaycı şu ifadeleri kullandı:

"Milliyetçi Hareket Partisinin 3600 ek gösterge vaatlerini de içerecek şekilde hazırlayıp 11 Ekim 2018 tarihinde Meclis Başkanlığına verdiğimiz Kanun Teklifimiz Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir.

Teklifimizde 657 sayılı Kanun'un eki cetveller detaylı bir şekilde ele alınmış ve ek gösterge rakamları tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sırayla yeniden belirlenmiştir. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel de ek gösterge kapsamına alınmıştır. Ek göstergesi yükseltilen her bir unvanın gerek çalışırken gerek emekliliğinde aylıklarına gelecek artış ve maliyet de hesaplanmıştır, dolayısıyla bizim açımızdan konu hakkında Meclis araştırması açılmasına gerek yoktur.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerekli araştırmaları ve çalışmaları yapmış ve kanun teklifimizi vermiş bulunmaktayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sözümüz sözdür; 24 Haziran seçim beyannamemizde ne söylemişsek gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz, gereğini de inşallah yapacağız."

TBMM'YE SUNULAN KANUN TEKLİFİNİN METNİ

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile üst derecelerde boş kadro bulunmaması nedeniyle derece yükselmesi yapamayan memurların, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın öğrenim durumları itibarı ile yükselebilecekleri en üst kadro derecelerine kadar gidebilmesi sağlanmıştır. Bu madde ile başta kadroları Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan kamu görevlilerinin üst derecelere yükselebilmeleri sağlanmış, diğer hizmet sınıflarında da öğrenim durumları itibarı ile hak ettikleri kadro derecelerine ulaşmayan memurların derece yükselmesi yapabilmeleri amaçlanmıştır.

MADDE 2- Madde ile 657 sayılı Kanunun eki (I) sayılı cetvelde değişiklik yapılmış, ek gösterge rakamları artırılarak tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sıra ile yeniden belirlenmiş, kariyer uzmanların ek göstergeleri 800 puan artırılarak 4400’e çıkarılırken taşra uzmanları ile kariyer meslekten sayılmayan uzmanların 2200 olan ek göstergeleri 3800’e yükseltilmiştir. Bu yolla uzmanlar arasında oluşan adaletsizliğin giderilmesi amaçlanmıştır. Cetvele (IX) sıra numarası ile Yardımcı Hizmetler Sınıfı bölümü eklenmiş ve kadroları bu sınıfta bulunan personelin de ek gösterge uygulamasından faydalanması amaçlanmıştır.

Ayrıca, (I) sayılı Cetvelin I-Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na bir fıkra eklenerek şube müdürü ve müdür kadrolarında bulunan kamu görevlilerinin ek göstergelerindeki eşitsizliklerin giderilmesi amaçlanmış, diğer hizmet sınıflarının ek gösterge rakamları yeniden belirlenerek makul artışlar yapılmıştır.

MADDE 3- 657 sayılı Kanunun eki (II) sayılı Cetvelde yapılan değişiklikle mahalli idarelerde görev yapan daire başkanlarının ek göstere rakamları, bakanlıklarda görev yapan daire başkanları ile eşitlenmiş ve kadroları Genel İdare Hizmetleri Sınıfının birinci derecesinde bulunanların ek göstergeleri 800’er puan artırılarak ek gösterge uygulamasında hiyerarşiye uygun bir adalet sağlaması amaçlanmıştır.

MADDE 4- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 5- Yürütme maddesidir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR  KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 67 nci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, 68 inci maddesinin (A) fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır:

“Derece yükselmesi:

Madde 67- Devlet memurları, kadro durumuna bakılmaksızın, öğrenim durumları itibarı ile yükselebilecekleri en üst kadro derecelerine kadar yükseltilir.”

MADDE 2- 657 sayılı Kanunun eki (I) Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin;

“I- GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (e), (f), (g) (h) ve (i) fıkralarında, derecelere göre uygulanacak ek göstergeler aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (i) fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki (j) fıkrası ve derecelere göre uygulanacak ek göstergeleri eklenmiş,

“II-TEKNİK HİZMETLER SINIFI”, “III-SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI”, “IV- EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI”, “V- AVUKATLIK HİZMETLERİ SINIFI”, “VI- DİN HİZMETLERİ SINIFI” bölümlerinde, derecelere göre uygulanacak ek göstergeler aşağıdaki şekilde değiştirilmiş

“VII- EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (b), (c), (d) ve (e) fıkraları ile “VIII- MÜLKİ İDARE HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (d) fıkrasında, derecelere göre uygulanacak ek göstergeler aşağıdaki şekilde değiştirilmiş,

“VIII- MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ HİZMETLERİ SINIFI” bölümünden sonra gelmek üzere aşağıdaki “IX- YARDIMCI HİZMETLER SINIFI” bölümü, uygulanacak ek göstergeleriyle birlikte Cetvele ilave edilmiştir.

MADDE 3- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun eki (II) Sayılı Ek Gösterge Cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 5- Bu Kanunu Cumhurbaşkanı yürütür.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Komisyon söz konusu kanun teklifini değerlendirecek. Komisyondan da geçmesi durumunda genel kurulda teklif oylanacak.

3600 ek gösterge haberlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.