3600 Ek Gösterge Sözü Yerine Getirilmeli, Sözleşmeli-Kadrolu Ayrımı Son Bulmalı

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, kamuda görev yapan personelin sorunlarının çözümü için adım atılması çağrısında bulundu.

3600 Ek Gösterge Sözü Yerine Getirilmeli, Sözleşmeli-Kadrolu Ayrımı Son Bulmalı

Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli-kadrolu personel ayrımının sonlandırılarak tüm personelin kadrolu olması gerektiğini savunan Girgin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevde yükselme unvan değişikliği sınavlarının da her yıl yapılmasının talep edildiğini söyledi. Emekli aylıklarındaki düşüşün sonlandırılması, vergi dilimi mağduriyeti ve 3600 ek gösterge meselesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Girgin, DMK'nın yeniden elden geçirilmesi gerektiğini savundu.

CHP'li Girgin şunları söyledi:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına: Kamu görevlileri gerçek toplu sözleşme hakkı istiyor. Elektronik ortamda e-devlet üzerinden sendikalara üye olmak istiyor. Kamuda kadrolu-sözleşmeli ayrımına son verilmesini istiyor. Toplu sözleşmelerinin yıllık yapılmasını istiyor. Yıllık izinlerinin iş gücü olarak verilmesini istiyor. Özür grubu kapsamının genişletilmesini istiyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu yapısının eşit olmasını istiyor. İkramiye hakkı istiyor. Vergi dilimi mağduriyetinin giderilmesini istiyor. 3600 ek gösterge sözlerinin tutulmasını istiyor. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak eşitlik ilkesine uyulmasını istiyor. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının merkezî olarak her yıl yapılmasını istiyor. Emekli aylığındaki düşüşün engellenmesini istiyor. 4/B uygulamasına son verilmesini istiyor. Yamalı bohçaya dönüşmüş Devlet Memurları Kanunu'nun kaldırılarak sosyal tarafların katılımıyla ihtiyaçlara ve modern devlet yapılanmasına imkân verecek bir devlet personel kanunu hazırlanmasını istiyor.