2023 KPSS A Grubu Genel Yetenek/Genel Kültür KPSS Öğretmenlik Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi başvuru tarihleri ve BAŞVURU LİNKİ

Öğretmen adaylarının heyecan dolu bekleyişi başladı! KPSS’de aldıkları puanlarla atanacak olan öğretmen adayları, şimdi de Alan Bilgisi sınavı için başvurularını yapmanın heyecanını yaşıyor.

2023 KPSS A Grubu Genel Yetenek/Genel Kültür KPSS Öğretmenlik Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi başvuru tarihleri ve BAŞVURU LİNKİ

16 Mayıs Salı günü başlayan başvurularla birlikte, adaylar başvuru ekranlarını sorgulayarak sınav katılımıyla ilgili bilgileri öğrenmeye çalışıyor.

Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdeyle, 45 bin sözleşmeli öğretmen Eylül ayından itibaren görevlerine başlayacak. Bu sevindirici haberle birlikte, yeni atamalar için de geri sayım başladı.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarına başvurular da aynı heyecanla devam ediyor. Öğretmen adayları, bu sınavlar için belirlenen başvuru tarihlerini göz önünde bulundurarak başvurularını yapmak için hazırlıklarını tamamlıyor.

Öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen adaylar, alan bilgisi sınavıyla ilgili tüm detayları öğrenmek ve başvuru işlemlerini gerçekleştirmek için başvuru ekranını sorguluyorlar. Bu ekran üzerinden başvurularını tamamlayan adaylar, sınav takvimini ve diğer önemli bilgileri öğrenebiliyorlar.

Öğretmen adayları için önemli bir dönemeç olan KPSS başvurularıyla birlikte, atanmayı bekleyen öğretmen adayları için umut dolu bir süreç başlamış durumda. Eğitim sektörüne katkı sağlamak ve geleceğin öğretmenleri olmak isteyen adaylar, büyük bir azimle sınavlara hazırlanıyor ve heyecanla atama sonuçlarını bekliyorlar.

Eylül ayından itibaren görevlerine başlayacak olan sözleşmeli öğretmenlerin mutluluğunu yaşarken, yeni atamalar için de adaylar sabırsızlıkla geri sayıma devam ediyorlar. Umarız ki tüm öğretmen adayları istedikleri görevlere atanır ve eğitim sistemimize değerli katkılarını sağlarlar.

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan takvime göre, KPSS A Grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı için başvurular, 16 Mayıs Salı günü başlayacak. 29 Mayıs Pazartesi günü, saat 23.59’a kadar yapılabilecek başvuruların ardından adaylar, 23 Temmuz Pazar günü KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavına, 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde ise KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) sınavına katılacak.

2023 KPSS A GRUBU GENEL YETENEK – GENEL KÜLTÜR EĞİTİM BİLİMLERİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KPSS A GRUBU ÖĞRETMENLİK GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile Alan Bilgisi geç başvuruları ise 6 Haziran Salı günü başlayacak. Geç başvuru yapmak isteyen adaylar, 7 Haziran Çarşamba günü, saat 23.59’a kadar başvurularını tamamlamak zorundadır.

2023 KPSS A GRUBU ALAN BİLGİSİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KPSS A GRUBU ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin resmi sitesindeki takvime göre, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları, 25 Ağustos 2023 Cuma günü belli olacak.