2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için başvurular başladı! 3 Eylül 2023'te yapılacak sınavda 100 bin kontenjandan burs kazanma şansı için öğrenciler başvurularını yapabilir. Detaylar www.meb.gov.tr'de!

2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı!

Millî Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) takvimine ilişkin ayrıntıları duyurdu. İOKBS, 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek ve başvuru süreci başladı. Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

Bu yıl, deprem bölgeleri de dahil olmak üzere toplamda 100 bin kontenjan ayrılan İOKBS için başvurular şimdiden başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda, resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5., 6., 7. ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9., 10. ve 11. sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavının usul ve esasları yer alıyor.

İOKBS sınavı için başvurular, 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular, http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden gerçekleştirilebilecek.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler, sistem üzerinden başvuruda bulunabilecek. KKTC vatandaşı öğrenciler ise KKTC kimlik numaralarıyla eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönem öğretim programları temel alınarak düzenlenecek. Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir değişiklik olmazken, tüm sınıf seviyeleri için dörder seçenekli toplamda 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

Bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi, deprem bölgelerine ayrılacak.

Ayrıca kılavuzda, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle ilgili alınacak sınav tedbirlerine detaylı şekilde yer verildi ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin en az 7 gün öncesinde "www.meb.gov.tr" adresinden alınması gerektiği belirtildi.

Sınav, 3 Eylül 2023 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.

Sınav sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinden duyurulacak.