2020 DİB MBSTS için Başvurular Şubat Ayında Alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için ÖSYM üzerinden başvuru işlemleri Şubat ayında başlayacak. DİB MBSTS başvuru tarihleri, MBSTS sınav tarihi ve diğer detaylar bu haberimizde.

2020 DİB MBSTS için Başvurular Şubat Ayında Alınacak

Diyanet İşleri Bşakanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için başvuru işlemlerinde geri sayım sürüyor. ÖSYM tarafından uygulanacak sınava başvuru tarihleri geçtiğimiz günlerde netleşmişti. Buna göre DİB MBSTS için başvurular ÖSYM'nin resmi sayfasından 18 Şubat 2020 tarihinde başlayacak, adaylar 24 Şubat 2020 tarihine kadar ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik nuramaları ve aday şifreleriyle başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

2020-DİB MBSTS için sınav tarihi ise 4 Nisan 2020 olarak belirlendi, sınavdan kısa süre önce ÖSYM'nin resmi sayfasından yayımlanacak sınav giriş belgeleriyle birlikte adaylar ilgili tarihte sınav heyecanı yaşayacak. DİB MBSTS sınav sonuç tarihi de netleşmiş durumda. 4 Nisan 2020 tarihinde ÖSYM tarafından uygulanacak sınavın sonuçları 30 Nisan 2020 tarihinde sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle öğrenilebilecek. Sınav Başvurularını Kaçıranlar için Bir Şans Daha!  2020 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit sınavı için ilgili başvuru tarihlerinde herhangi bir gerekçeyle başvuru işlemlerini tamamlayamayan adaylar için bir şans daha tanınacak. ÖSYM'nin son yıllarda uygulamaya geçirdiği geç başvuru şansı bu sınav için de geçerli.

18-24 Şubat tarihlerinde ÖSYM'den başvuru işlemlerini yapamayan adaylar için 5 Mart 2020 tarihinde bir günlüğüne geç başvuru sayfası açılacak. Fakat adaylar bu geç başvuru fırsatından faydalandıklarında normalde ödenen sınav ücretinden daha fazla ücret ödemek durumunda kalacaklar. Sınavla ilgili son dakika gelişmeleri, yeni memur alımları, ekonomideki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını takip etmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirebilir, sosyal medya sayfalarını takip edebilirsiniz.