2019 Belediye Başkanı ve Muhtar Maaşları

Belediye Başkanları ve muhtarların maaşları merak ediliyor. İşte yerel seçimlerden sonra belediye başkanları ve muhtarların maaş miktarları.

2019 Belediye Başkanı ve Muhtar Maaşları

Belediye Başkanı maaşı ne kadar?

Yerel seçimler sona erdi ve kesin olmayan sonuçlara göre il ve ilçelerde belediye başkanları belirlendi. Belediye Başkanlarının belirlenmesinin ardından merak edilen konulardan biri , belediye başkanlarının ne kadar maaş aldığı konusu oldu. 

57 milyondan fazla kişi sandık başına gitti ve mahalli idarecilerini seçti.

BELEDİYE BAŞKANI MAAŞLARI

Belediye seçimleri sona erdi ve YSK 'nın kesin sonuçları açıklayıp kazanan adaylara mazbataları teslim etmesi beklenmeye başladı. 

Belediye başkanlarının maaşları , il ya da ilçede bulunan vatandaşların sayısına göre değişmektedir. Belediye Başkanı maaşlarında tek bir tarife yoktur. 

Belediye başkanları , görev yaptıkları kentlere göre maaş almaktadır. 2 milyondan fazla nüfusu olan bir kentte görev yapan Belediye Başkanları , 24 bin TL maaş almaktadır. 1-2 milyon arasında nüfusu olan kentlerde görev yapan belediye başkanları ise 20 bin TL maaş almaktadır.

Nüfusu 500 bin ile 1 milyon arasında olan kentlerdeki belediye başkanları ise 16 bin 350 TL maaş almaktadır. 

EN DÜŞÜK MAAŞ

En düşük maaş alan belediye başkanları , nüfusu az olan kentlerdeki belediye başkanlarıdır. 10 binden az nüfuslu yerlerde belediye başkanları 7 bvin 

MUHTAR MAAŞI

Muhtarlar, Haziran ayına kadar  bin 911 lira, daha sonra ise en az 2 bin 7 lira maaş alacak.

Kamubulteni.com  | Ankara