2018 KPSS Ortaöğretim, Önlisans, Lisans Düzeyinden Memur Alımı Tercih Kılavuzu Bekleniyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren milyonlarca adayın merkezi atama bekleyişinde sona geliniyor. KPSS bu yıl ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden gerçekleştirildi. Son olarak KPSS Önlisans heyecanı yaşayan adaylar hem sonuç bekleyişine koyuldu, hem de ÖSYM'den yapılacak merkezi atama tercih kılavuzu duyurusuna kitlenmiş durumda.

2018 KPSS Ortaöğretim, Önlisans, Lisans Düzeyinden Memur Alımı Tercih Kılavuzu Bekleniyor

Peki KPSS Önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

4 Kasım 2018 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans'a ait sorular sınavdan 2 gün sonra ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklanmış, ais.osym.gov.tr üzerinden kontrol edilebilir hale gelmişti. ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre KPSS Önlisans sınav sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek.

KPSS Lise Adayları da Merkezi Atama Duyurusu Bekliyor

Önlisans ve lisans mezunları kadar KPSS ortaöğretim adayları da merkezi atama duyurusuna kitlenmiş durumda. Geçtiğimiz gün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile birlikte kamu işçisi alımlarında KPSS lise'nin önemi kalmamış, KPSS'ye lise düzeyinden giren adayların açıktan memur alımları ve merkezi atamalara yoğunlaşmasına sebep olmuştu. 7 Eylül'de yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim'e ait sonuçlar sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden 8 Kasım 2018 tarihinde adayların erişimine açılmıştı.

TÜRKİYE'NİN EN AKTİF MEMUR ADAYI GRUBUNA KATILARAK, DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLİRSİNİZ. KATILIM İÇİN TIKLAYIN.

Merkezi Atama Ne Zaman ? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi atama ile memur alımları için tercihler ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden 11-20 Aralık tarihleri arasında alınacak. Tercih sürecinin başlamasına yakın bir süre içerisinde tercih kılavuzunun ÖSYM ve DPB tarafından yayımlanması bekleniyor. Tercih süreciyle ilgili tüm son dakika gelişmelerini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.