2 Bin 80 İşçi Alımı için Başvurular İŞKUR Üzerinden Alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 2 bin 80 geçici işçi alımı için başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden gerçekleşecek.

2 Bin 80 İşçi Alımı için Başvurular İŞKUR Üzerinden Alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde 2 bin geçici işçi alımı için ilana çıkılacağını duyurmuş, kısa süre sonra da ilan yayımlanmıştı.

OGM geçici işçi alımı için başvuru tarihleri netleşirken, başvuru yapacak adaylarda aranacak şartların İŞKUR resmi sayfasından öğrenileceği, başvuruların da 14 Haziran'da başlayacağı kaydedildi.

Başvurular , İŞKUR resmi sayfasından 18 Haziran'a kadar devam edecek. Konuya ilişkin yayımlanan resmi duyuruda, "Adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilecektir. Bu ilanlar 14-18/06/2021 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yayımlanacaktır. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ilan süresince başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklardır." denildi. Alımların sözlü ve uygulamalı sınav şeklinde yapılacağı, ilan edilen kadro sayısının 4 katına kadar adayın sınavlara katılacağı belirtildi.

İşe alım süreciyle ilgili tüm ayrıntıların İŞKUR üzerinden yayınlanacak ilanlarla netleşeceğine dikkat çekilen duyuruda, "İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ile Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yeri ve tarihi Bölge Müdürlükleri internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir" denildi.

Şehirlere göre kontenjan dağılımı ve diğer detaylar için aşağıdaki ilan dosyasına göz atabilirsiniz.

İŞKUR ÜZERİNDEN 2 BİN 80 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK - KONTENJAN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN.pdf