18 Bin 632 Memurun İhraç Edildiği 701 Sayılı KHK TBMM'de (İadeler Hakkında Açıklama)

TBMM Genel Kurulu 'nda 18 bin 632 memurun ihraç edildiği 701 sayılı KHK görüşüldü. Görüşülen KHK ile ilgili açıklamalar haberimizde.

18 Bin 632 Memurun İhraç Edildiği 701 Sayılı KHK TBMM'de (İadeler Hakkında Açıklama)

TBMM'de OHAL KHK'sı görüşülüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan 701 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname görüşülmeye başlandı. 18 bin 632 kamu personelinin ihraç edildiği KHK 'nın görüşmelerinde açıklamalar geldi.

KHK, İçtüzüğün 128. maddesine göre doğrudan gündeme alınarak TBMM Başkanlığı Tezkeresi olarak kabul edildi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, KHK görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, OHAL kapsamında çıkarılan 35 KHK 'nin sonuncusunun görüşüldüğünü söyledi ve 35 KHK'nın yayımlandığını söyleyere, "OHAL'in başlangıcı, izlerini bugüne de yarına da taşıyan sivil darbe döneminin başlangıcı oldu." ifadelerini kullandı.

Tezcan, OHAl ile ilgili açıklamasında, "Bu OHAL, darbeye karşı direnen TBMM'yi devre dışı bırakma projesidir." dedi.

CHP'li Tezcan, "Manav, öğrenci, öğretim üyesi, limoncu darbeci çıktı ama siyasetçi darbeci çıkmadı. Bu darbeyi hazırlayan siyasetçiler bulunamadı." ifadelerini kullandı.

Tezcan, açıklamasının devamında, "20 Temmuz darbesinin sırtımızdaki kamburunu atmak zorundayız. Bu süreçte 7 tane grev ertelendi, grev yasakları genişletildi. THY'de çalışanlara grev yasağı getirildi. Demokrasi düşmanı bir tek adam rejimi yaratıldı." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sataşma gerekçesiyle söz istedi ve OHAL ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Benden önceki konuşmacının sözleri, terör örgütlerinin ifadeleri ile eşleşen sözlerdir. 20 Temmuz 2016 tarihinde OHAL ilanınına 'sivil darbe' demek, FETÖ'cüleri sevindiren bir ifadedir. OHAL Meclisin aldığı bir karardır."  

İHRAÇ EDİLEN MEMURLAR

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, darbe girişimi sonrası yayımlanan KHK'larla 130 bine yakın kamu personelinin ihraç edildiğini söyleyerek, "Bu kadar insanın ihraç edildiği bir ortamda, FETÖ'nün tepedeki elemanlarının kaçmasına izin verirseniz, FETÖ ile gerçekten mücadele ettiğinize kimse inanmaz." dedi.

KAPLUMBAĞA HIZINDA İADEİİTİBAR

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk iadelerin çok yavaş işlediğini söyleyere, "Bu kişilere kaplumbağa hızı ile iadeiitibar yapılmaktadır. OHAL Komisyonu 250 personeli ile bu görevini yerine getirmeye çalışmaktadır." dedi.

Komisyona yapılan başvuru ve sonuçlanma sayısı hakkında bilgi veren Öztürk, siyasetteki FETÖ temizliğinin de yapılması gerektiğini kaydetti.

Kamubulteni.com  | Ankara