12 Yıllık Uzman Erbaşa Şok: Sözleşmesi Feshedildi

Jandarma bünyesinde 12 yıldır görev yapmakta olan uzman çavuş, paraşüt eğitimi için sağlık raporu almak isteyince hayatının şokunu yaşadı. Uzman çavuşun sözleşmesi feshedildi.

12 Yıllık Uzman Erbaşa Şok: Sözleşmesi Feshedildi

12 yıllık uzman çavuşa şok.

Jandarma bünyesinde 12 yıldır uzman çavuş olarak görev yapmakta olan 35 yaşındaki 2 çocuk babası Selman Gök, bundan 4 yıl önce paraşüt eğitimi için doktor raporu almaya gitti. Rapor için hastaneye giden Gök, burada şok yaşadı. Yapılan muayenede Gök 'ün sol böbreğinin mesaneye yakın olduğu tespit edildi. 

Bu durumun tespit edilmesi üzerine sağlık kurulu , Selman Gök için sağlık duurmu elverişli değil kararı verdi ve Jandarma Genel Komutanlığı Selman Gök 'ün sözleşmesini uzatmadı. 

Doğu ve Güney Doğu bölgelerinde 12 yıl boyunca görev yapan Selman Gök, yaşadığısüreci şu şekilde aktardı:

"Paraşütle atlamak için rapor almaya gittiğim sırada, böbreğin olması gereken yerde değil de başka bir yerde olduğunu öğrendik. Bu süreçten sonra sıhhi izin aldım. 13 Ocak itibarıyla da ilişiğim kesildi. Doktorların söylediğine göre, benim durumumda olan birisi askere dahi alınmıyormuş. Yani 'askerliğe elverişli değildir' raporu veriliyormuş. Ben 2005 yılında askere gittim, 15 ay askerlik yaptım ve çatışmada sağ el işaret parmağımdan yaralandım, uzuv kaybım var. Uzman çavuş oldum, sevdim, gönül verdim bu işe. Çok şükür onurla, gururla yaptığım mesleğimde yıllar içerisinde komutanlarımız tarafından verilen takdirnamelerle ödüllendirildim. 12 yıl boyunca ailemden defalarca uzakta kaldım."

ZABITA MEMURU OLMAK İSTİYOR

2008 'de Güneş Harekatı 'na katıldığını söyleyen ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını ifade ederek sözlerini sürdüren Gök, şunları söyledi:

"Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çalışmak gurur verici, onur verici. Şükürler olsun ki bunu yaşadım. Kendimle gurur duyuyorum. Ama böyle bir şeyle karşılaştım. Bu süreç beni çok yıprattı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 92'inci maddesi uyarınca, biz açıktan atama ile belediyelere başvurup, normal devlet memuru, zabıta memuru ya da itfaiye eri olabiliyoruz. Bu süreçten sonra onlara başvuracağım. İnşallah buralarda kadro buluruz. Belediyelere başvurumu yaptım cevap bekliyorum. Başka çarem yok. SGK'da doğuştan gelen bir rahatsızlık olduğu için malulen de emekli etmedi"

UZMAN ERBAŞLIKTAN ZABITALIĞA GEÇİŞ VAR MI?

Uzman çavuşlar , çalışma sürelerini bitirdiğinde emekli edilmek için devlet kurumlarına memur olarak atanıyor ve memur kadrosundan emekli ediliyor. 

Uzman Erbaş anketi bu adreste: Ankete katılmak için  TIKLA KATIL