10 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Günü Çok Sayıda Ceza Kesilecek İddialarına EGM'den Açıklama Geldi

EGM 'den son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada 10 Mayıs günü çok sayıda kişiye sokağa çıkma cezası kesileceği iddialarına yanıt verildi.

10 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Günü Çok Sayıda Ceza Kesilecek İddialarına EGM'den Açıklama Geldi

10 Mayıs 'ta çok sayıda kişiye ceza kesilecek haberlerine yalanlama.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafında bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Sözcü 'de yer alan haberle ilgili detaylara yer verildi. “Bu Pazar çok ceza kesilebilir!” başlıklı yazının çirkin bir iftira olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Bu Pazar çok ceza kesilebilir!” başlıklı, emekli bir polis müdürünün beyanına dayandırarak yazmış olduğu köşe yazısına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur;

Tüm dünyanın pandemi ile uğraştığı bu zorlu süreçte, hiçbir resmi dayanağı olmayan bu tür beyanlar, gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveri ve istekle vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışan Polis Teşkilatımıza yönelik atılmış çirkin bir iftiradır.

Söz konusu yazıdaki iddialar kesinlikle doğru değildir, yazıda belirtildiği gibi sahada çalışılan personelimize yönelik böyle bir talimat verilmemiştir. İddia edildiği gibi bu ve buna benzer uygulamalarımızda bugüne kadar kesinlikle olmamıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda 7/24 çalışma esasına göre sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA