TTK'ya 1500 Yeni İşçi Alımı Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TTK'ya 1500 yeni işçi alımı yapılacak. Alımlar için başvuru sürecinin kısa sürede başlaması bekleniyor.

TTK'ya 1500 Yeni İşçi Alımı Yapılacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 1500 yeni işçi alımı yapılacak. 2018-2019 yılında TTK'ya 1500 yeni işçi alımı gerçekleştirilecek. Alımla ilgili başvurular 2018 yılı sona ermeden İŞKUR üzerinden yapılacak.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 500 işçi alımıyla alakalı söz vermişti. O söz bizim için talimat mahiyetindedir. Arkadaşlar çalışmalarını devam ettiriyorlar. Çalışma Bakanlığımız İŞKUR'la istişareler aşamasında, o süreci hızlıca tamamladıktan sonra inşallah süratle işçi alımını da gerçekleştirmiş olacağız." demişti. Genel Maden işçileri Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, dün konuyla ilgili hükümete çağrıda bulunmuştu.

Uludağ, "TTK’ tarihinin en az işçisi ile çalışıyor. TTK’nın norm kadrosu 14 bin kişi. Seçimlerden önce Cumhurbaşkanımız açıkladı 2018 yılında bin kişi, 2019 yılı için ise 500 kişi olmak üzere toplam bin 500 kişi söz verdi. Enerji bakanının ziyaretinde de biz bu konuyu bakanımıza ilettik. Kamuoyunun da istediği gibi bizde isçilerin bu bölgeden alınmasını istiyoruz. Eskiden olduğu gibi, Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinde işçi alınmasını istiyoruz. Türk-İş Başkanımızda bu işçilerin biran önce alınmasını talep etmişti. TTK şuanda 4-5 kişinin tertip ettiği yeri 2-3 kişinin tertip ettiği yere dönüştü. İşçi sağlığını tehdit edecek duruma geldik. Biran önce bu işçi, açıkları giderilmelidir. Bir an önce 1500 işçi alınmalı ve bunun çalışması hemen yapılmalıdır." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA