'Tarım Savunmadan Daha Önemli' Diyen Bakan 10 Bin 551 Personel Alımı Konusunda Suskun

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım'ın savunma sektöründen daha önemli olduğunu, ne kadar çok kılıç, top, tüfek olursa olsun, insanların bunları yiyemeyeceğini bu yüzden Tarım'ın savunma'dan daha önemli olduğunu söyledi.

'Tarım Savunmadan Daha Önemli' Diyen Bakan 10 Bin 551 Personel Alımı Konusunda Suskun

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kahramanmaraş Valiliği iş birliğinde düzenlenen, Tarım ve Orman Sektörü ile Buluşma toplantısında konuşan Pakdemirli, "Tarım savunmadan daha önemli. İstediğiniz kadar kılıcınız olsun, istediğiniz kadar topunuz olsun, istediğiniz kadar tüfeğiniz olsun. Birgün herkes bunların yenilemeyeceğini öğrenecek. Eğer gıdanız yoksa, gıda arz güvenliğiniz yoksa, kendi kendinize birçok alanda yetemiyorsanız bu önümüzdeki nesiller için çok büyük tehlikedir." ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanlığı'nın 10 bin 551 personel alımıyla ilgili haftalardır suskunluğunu koruyan Pakdemirli'ye geçtiğimiz günlerde TBMM'de personel alımının iptal edilip edilmediği sorulmuştu. Bilindiği gibi bir önceki Tarım Bakanı Fakıbaba, 10 bin 551 kamu personeli alımı yapacaklarını söylemişti. Aradan geçen aylara rağmen Bakanlığı'n personel alımıyla ilgili net bir gelişme yaşanmadı.