Sağlık Bakanlığı Taşeron Kadro ve Personel Alımı Beklentileri TBMM'de Gündeme Geldi

Sağlık Bakanlığı'ndan atama müjdesi bekleyen yüzbinlerce genç ve taşeron kadro sürecinde kadro alamayan vatandaşların sorunu gündeme geldi.

Sağlık Bakanlığı Taşeron Kadro ve Personel Alımı Beklentileri TBMM'de Gündeme Geldi

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığı'da taşeron düzenlemesiyle birlikte büyük haksızlıklar yaşandığını, Hastane bilgi işlem çalışanları, laboratuvar çalışanları, radyoloji görüntüleme çalışanları, diş protez ihalesi çalışanları, aile hekim çalışanları, yemekhane, sosyal tesis çalışanları yanı sıra, dernek olsa da Kızılay çalışanlarına kadro verilmediğini söyledi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı'ndan atama müjdesi bekleyen büyük bir kesim olduğunu hatırlatan Gürer, "Ayrıca, Sağlık Bakanlığında atama bekleyenler vardır. Atanamayan hemşireler, anestezi teknikerleri, ilk ve acil yardım bölümü mezunu paramedikler atama beklemektedir. 2019 yılında sağlıkta atama bekleyenlere bir umut yaratılmalıdır. Binlerce okul mezunu var, atama yapılmadığı için yığılma oluşmakta ve mağduriyetler artmaktadır. Bu konuda iktidarın duyarlı olması, atama bekleyenlerin atamalarının yapılması, kadro alamayanlara kadro verilmesini dilek ve temenni olarak bir kez daha yetkililere duyuruyorum." dedi.